Archive for June, 2003

Wimbeldon

Monday, June 30th, 2003

{{customfour}}wimbeldon (14k image)

\Nee, ik heb de rapporten echt niet gemanipuleerd. De Iraki konden echt binnen 45 minuten zulke grote tennisballen produceren\, aldus de website Ongeloofeloos .

Als Tim Henman van onze Tsjeng verliest op Wimbeldon dan piepen de Britten trouwens wel anders!

Volgens onze eigen Balkenende -vertaler wordt de onderschrift bij de foto van JP met waarschijnlijk Tom Okker:
\Nee, ik, als je nu ziet dat het hierom gaat, heb de rapporten echt niet, als je nu ziet dat er daadkrachtig moet worden opgetreden, gemanipuleerd . De Iraki konden echt binnen 45 minuten zulke grote tennisballen produceren\.

Jopiedag

Monday, June 30th, 2003

{{customsix}}bluelog (21k image)

Soms heb je van die **joepiedagen**. Kom je thuis na een dag werken ligt er een cd in de bus van \Blue Log III\, gewonnen bij een wedstrijd. Haal je de mail op, blijkt er plek te zijn voor een leuke vakantiejob als activiteitenbegeleider in Zeeland. Bel je op, blijkt dat Zeeland mogelijk zelfs een week Oostenrijk wordt. In jubelstemming hierna op sollicitatiegesprek. Om 20.10 uur gaat de telefoon met de vraag die ze nog niet hadden gesteld: \Hoe graag ik de baan wilde?\ Oftewel, ik had de baan! Joepie!

Werk

Monday, June 30th, 2003

{{customeight}}work (14k image)

Fijn hoor, zo’n lange zomervakantie als je student bent, maar wat moet je in vredesnaam met al die vrije tijd? Een beetje hangen met vrienden, en op vakantie gaan wellicht, maar daar kun je niet acht weken mee vullen. Nee, je hebt vakantiewerk nodig. Maar waar vind je dat? Ik heb vorige week alle uitzendbureaus opgebeld, maar alles wat je dan krijgt als nog-niet afgestudeerd academicus is ‘productiewerk’, tandpastatubedopjes draaien dus, en dat heb ik wel eens eerder gedaan, en dat was ook gelijk de laatste keer.

Mischien moet ik maar een krantenwijk nemen, en dan elke dag om vijf uur op staan. Ook goed voor je conditie en uithoudingsvermogen.

Afscheidslied

Sunday, June 29th, 2003

{{customthree}}In het kader van de Zondagsrust vandaag een gedichtje van eigen hand.

Afscheidslied

het eindigt zoals het begon
want nu zit ik hier met een kaarsje
als het nachtlicht tegenvalt
hebben we altijd nog verwarming

klaar is kees, en petra ook
zy greep in de kassa en maakte zich boos
in haar oor fluisterden indische jongens
in samenzang, een mannenkoor

kreeg hy dat dan voor elkaar?
en, wat is het best bewerkt?
het blijft een voorlopig raadsel

dus laat mij doorgaan
op dit schemergebied waar
dood en leven samenkomen
en broden rommelen op de vloer

Ascension Islands

Sunday, June 29th, 2003

{{customfour}}ascension (25k image)

Ik was eens aan het kijken op een lijst met domein extensies welk land nu bij .au hoort. Is dit nu \Oostenrijk\ of \Australië\? Het bleek dus Australië te zijn.

De lijst is verder goed om uw topografische kennis eens op te halen. Het begint meteen al goed met Ascension Islands. Weet u waar het ligt? Ik wist het niet. Het blijkt een eiland in de Atlantische Oceaan te zijn voor de westkust van Afrika. Of wat dacht u van Christmas Islands? Dit ligt in de Indische Oceaan ten Noord Westen van het eerder genoemde Australië.

Misschien zijn deze locaties wel geschikt om de komende vakantie een grote Gé -meeting te organiseren. Of weet u een betere plek?

Rotonde

Sunday, June 29th, 2003

{{customthree}}rotonde (18k image)

Wat ziet u hierboven? Een abstract conceptueel kunstwerk? Een bijna-auto aanrijding? Een dans uitgevoerd met wat oudere auto’s en een bestelbusje?
Nee, allemaal fout. Dit is een zgn. ‘Magische Rotonde’, waar ze in Engeland helemaal gek op zijn. Het bord en het luchtplaatje zien er nog gaver uit.

via Komma Punt Log

WIETZOT 28-06-2003

Saturday, June 28th, 2003

{{customseven}}wietzot (6k image)

Genoeg gekloot met de Balkenende-vertaler? Zat van de stukjes van Ewie? Dan is het nu tijd voor wat ontspanning, met de nieuwe WIETZOT.
Hier is de WIETZOT van 28 Juni tot en met 4 Juli.

Zaterdag
2100, NGC: Built for the Kill: Islands. Vanwege het afgesloten karakter van een eiland komt het vaak voor dat de evolutie hier vreemde dingen uithaalt met de diersoorten die er voorkomen. In dit programma een aantal vreemde diersoorten die op afgelegen eilanden voorkomen.
2215, BBC2: In Search Of Shakespeare. Wie was de mens Shakespeare? Een goede vraag, aangezien de meeste mensen niet verder komen dan het citeren van ‘To be or not to be’ en dat hij er in ‘Shakespeare in love’ wel aantrekkelijk uitzag. Die mensen moeten allemaal kijken naar de BBC vanavond, want daar word de ‘mens Shakespeare’ beschreven.
0010, BBC2: Glastonbury 2003. De hoogtepunten van vandaag op dit prachtige muziekfestival in de UK. Met o.a. Radiohead, The Flaming Lips en de Turin Brakes

Zondag
1735, BBC1: The Wrong Trousers. Met een Oscar bekroonde animatiefilm met in de hoofdrol de uitvinder Wallice en zijn hond Grommit.
2252, NED3: Dokwerk: Haagse Klasse. 5 jaar geleden maakte Suzanne Raes de documentaire ‘Haagse Klasse’ over een multiculturele school in de Haagse schilderswijk. Nu gaat de maakster terug naar drie kinderen van destijds, alle kinderen van de famillie Yilmaz. Allemaal destijds onbekend met de Nederlandse taal.
2345, BBC2: Glastonbury 2003. Ook vandaag weer de hoogtepunten van Glastonbury. Vanavond o.a. The Streets, The Doves en de Manic Street Preachers.

Maandag
1937, NED3: De Fascinaties van Boudewijn Büch. Compilaties met hoogtepunten uit de programma’s van de eerder dit jaar overleden verzamelaar/documentairemaker/goethefanaat Büch. Vanavond over zijn grote liefde voor de Duitse schrijver Goethe.
2030, SBS6: Film: Witness. Tot in den treure herhaalde film over een Amish-jongentje dat een moord heeft gezien en daardoor beschermd moet worden door Harrison Ford, die daardoor een complete transformatie tot Amish ondergaat. En ook al is hij dan zo vaak herhaald, het blijft een geweldige film.
2230, NED2: Film: Fargo. Film van de gebroeders-Coen over een man die zijn vrouw laat ontvoeren zodat hij geld heeft voor een zakenhandel. Helaas lukt het allemaal niet echt, en gebeuren er allemaal vreemde dingen. Prachtige productie van de gebroeders-Coen met in de hoofdrollen Frances McDormand en Steve Buscemi.

Dinsdag
2030, VEE8: Film: What About Bob?. Komische film met in de titelrol Bill Murray als een gek die zijn ‘shrink’ Leo (Richard Dreyfuss) compleet gestoord maakt omdat hij ‘m overal achtervolgt met zijn kwaaltjes. Bijzonder vermakelijk en onderhoudend.
2100, NGC: Riddles of the Dead: Hitler’s Skull. Tsja, wat moeten we nu nog over Adolf H. zeggen wat er nog niet gezegd is? Mischien dat zijn (zelf)moord nog steeds een bron van vele geruchten is? Deze NGC-docu probeert te achterhalen waar z’n schedel is gebleven.
2130, BBC2: The Way We Cooked. Er is geen enkel land ter wereld dat zoveel kookprogramma’s heeft als de ‘good old beeb’. Logisch dus dat er een keer een documentaire-serie over moest komen. Vanavond het eerste deel over TV-koks Gary Rhodes en Jamie Oliver. Morgen deel twee, wel een half uur later.

Woensdag
2000, NED3: Het Uur van de Wolf: De Culture Revolutie in Hollywood. Documentaire over de grote revolutie die Hollywood in de jaren 70 doormaakte waardoor er veel ‘maatschappij-kritische’ films als MASH en Taxi Driver werden gemaakt.
2240, NED1: Onvoldoende Voldoende. De (meeste) mensen brengen het grootste deel van hun jeugd door in de schoolbanken. Voor wie nog eens wilt ‘voelen’ hoe het destijds ook al weer er aan toe ging kan naar deze mooie film kijken, waarin Carina Ellemers kinderen in de school-leeftijd filmde terwijl ze stamelend rijtjes uit hun kop stampen of wiskunde-sommen maken.
2245, BLG2: Bewogen Leven: Vriend op Death Row. Je zou maar al twintig jaar lan op ‘Death Row’ zitten voor allerhande vreselijke criminele activiteiten. Je verveelt je natuurlijk behoorlijk. Gelukkig zijn er altijd nog van die rare Hollanders die dan brieven naar je gaan zenden, en dan ook nog worden gefilmd door rare Belgen die er een film over maken en die uitzenden op Canvas.

Donderdag
2000, BLG2: Terzake: Hikikomori. Een vreemd fenomeen neemt de Japanse jeugd over: Hikikomori. Een naam voor een aandoening bij jonge Japanse mannen, die het leven niet meer zien zitten en de hele dag alleen nog maar op hun kamer opsluiten en chatten met andere Hikikomori-lijders. Lijkt een beetje op wat depressieve studenten vaak doen, maar volgens de aankondiging komt dit fenomeen ‘nergens anders in de wereld voor’.
2123, NED2: Rail Away: Washington State. Veel mensen hebben vaak moeite met de staat Washington in de USA, en denken dat hier de hoofdstad van het land ligt. Dit is echter niet zo, je hebt namelijk de staat Washington, en de stad Washington D.C. die op een hele andere plek ligt. Gelukkig heeft de EO de oplossing, want vanavond laten ze een treinreis zien. Dan weet je gelijk hoe de staat er uit ziet.
2200, BBC1: My Son, The Killer. Als u na gisteren nog steeds geen genoeg heeft van moordenaars die vastzitten kunt u vanavond uw hart ophalen bij deze BBC-docu, die gaat over de vader van een tot 23 keer levenslang veroordeeld ‘monster’.

Vrijdag
1800, BBC2: Call the Shots. Programma over wat een stuntman allemaal doet tijdens zijn werk.
0010, NET5: Film: The Birds. Ze komen uit de lucht, en zonder reden vallen ze mensen aan. Beetje vreemd idee voor een film? Niet voor de ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock. Zijn film uit 1963 is nog steeds een van zijn beste, en beinvloede vele geslaagde, maar vaak ook minder geslaagde films met het thema ‘mens tegen de losgeslagen natuur’.
0035, BBC2: 21st Century Bach. Zoals u van ons gewend bent is het Vrijdag weer tijd voor muziek, u kunt om half één ‘s nachts op de BBC genieten van twee stukken van J.S. Bach, n.l. ‘Fantasia en fuga in C’ en ‘Von Himmel kam der Engel Schar’. Tot volgende week!

Smile

Friday, June 27th, 2003

{{customsix}}vreugdeklein (3k image)

**Smile**

Vandaag een rijtje met dingen waardoor ik moest glimlachen:

– Ik had “zomaar” een vrije vrijdag;
– Gé doet het weer helemaal;
– Het zonnetje schijnt;
– De tuin die er weer mooi bij ligt;
– Het voor mij nieuwe woord \verklikkippen\;
– Verhalen uit \Meester Jaap maakt er een puinhoop van\, die ik aan het lezen ben;
– De vierde uitnodiging voor een sollicitatiegesprek in twee dagen;
– Het nummer \Verdamp lang her\ van \BAP\ die ik nu op heb staan.
– Het idee dat ik nog twee dagen weekend heb.

Viervoeter

Friday, June 27th, 2003

{{customfive}}paard (3k image)

Vandaag zocht ik in mijn \Koenen –woordenboek\ het woord **viervoeter** op: \viervoetig dier: paard, hond.\
Ik was namelijk aan het kijken in een folder van het **Metropolis Festival** te Rotterdam. Onder de kop: \Hoe kom je bij het Zuiderpark\ staat er na een aantal kopjes met de soms ietwat lollige teksten \IJzeren paard, Tweewieler en Heilige Koe\, helemaal onderaan staat:
\Viervoeters:
We kunnen het niet verbieden, maar we raden je met klem aan je viervoeter voor een dag thuis te laten of ergens anders onder te brengen. Mocht je het niet anders kunnen, dan dien je er zorg voor te dragen dat je trouwe vriend aangelijnd op het terrein rondloopt.\
Ik ben benieuwd hoeveel aangelijnde paarden ik tegenkom.

Tuinvondsten

Friday, June 27th, 2003

{{customsix}}onkruid (38k image)

Zelfs een kleine (achter) tuin vergt onderhoud. Naast het gebruikelijke onkruid sta ik soms weer verbaasd van de \diverse vondsten\.

Vandaag vond ik:
– Sigarettenpeuk met en zonder filter
– Lege weedzakjes
– Twee grote stukken plastic
– Etiket colafles
– Stuk kauwgum
– Grote steen
– Pistachenootje
– Stokje lolly