Archive for March, 2003

Ewie

Sunday, March 30th, 2003

{{customnine}}Heden hebben wij wederom een nieuwe schrijver: Ewie. In het dagelijks leven is hij een pseudoniem voor 007, dus dat belooft wat.

Beroemd

Saturday, March 29th, 2003

{{customtwo}}Ik ben beroemd! Een gedichtje van mijzelf is in het huidge nummer van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) gepubliceerd. Een oplage van maar liefst 10.000, en een gehele pagina gewijd aan mijn gedicht. Het is nog maar een kleine stap richting het professionele dichtersschap. Hieronder zie je de pagina uit de ANS. Voor diegeen die het niet lezen kan staat er onder nogmaals het gedicht weergegeven.

ans (13k image)

ik weet niet of ik hier vroeger ook al was
maar zo voelt het wel aan
voor het begin van de tijd
stond ik hier al in de keuken

zonder muren, maar wel met een balkon
‘s ochtends keken we naar de avond
‘s middags naar het vuur
en als we klaar waren vielen we er af.

Wikipedia

Thursday, March 27th, 2003

{{customfour}}vetteshit (6k image)
Vind je het fijn om online een encyclopedie te kunnen raadplegen, maar ben je ook teleurgesteld dat de Britannica niet meer gratis is? Dan is er een alternatief: de Wikipedia. Een encyclopedie volledig bijgehouden door vrijwilligers en te raadplegen door iedereen met een internet-aanlsuiting. En ze hebben nu al meer dan 111.000 artikelen, en zelfs al 4600 Nederlandse artikelen.

TeamFresh

Thursday, March 27th, 2003

{{customfour}}Uiterst actueel, en altijd vermakelijk: Teamfresh.com, weer zo’n vreemd fenomeen dat zich weblog noemt en allerhande vermakelijke verhalen plaatst over het wel en wee van zichzelf en de wereld. Bovendien is (zijn) de schrijver(s?) werkzaam bij poppodium Tivoli, of symphatiseren ze daar tenminste mee. Ook bieden ze draagbare personal computers aan voor een ‘zacht prijsje’ op hun webzijde, die echter niet voor alle zielen te gebruiken zijn: “Muis ideaal voor lichamelijk gehandicapten, beweegt vanzelf en zonder inmenging van de gebruiker – ook geschikt voor de besluitelozen onder u, verzint zelf de te starten en te verwijderen programma’s.”

Memo’s

Tuesday, March 25th, 2003

{{customfour}}Altijd al het gevoel willen hebben alsof je ergens bent geinfiltreerd? Dan moet je kijken op Internalmemos.com. Helaas is een groot gedeelte van de Memo’s niet gratis en moet je $45 per maand betalen om ze te bekijken. Maar sommige memo’s kun je wel online bekijken, zoals bijvoorbeeld deze van MTV, waarin wordt geadviseerd om geen videoclips meer te draaien die ‘aanstootgevend’ zouden kunnen zijn, zoals Radiohead’s ‘Lucky’ (vanwege gewonde kinderen), Manic Street Preachers’ ‘So Why So Sad’ (een man met een handgranaat!), en ook Bon Jovi (!) vanwege ‘victims in distress’. Maar dat zijn mensen volgens mij altijd als ze nummers horen van Bon Jovi.

Saddam

Monday, March 24th, 2003

{{customfive}}

saddam_live (8k image)

Leuk voorbeeld van onhandig formuleren. Deze vond ik op de tvgids.nl-site: ‘Saddam’s toespraken niet live meer’… Nee nu niet meer, nee. En toen het vanochtend voor het eerst uitgezonden werd?

CD’s kopen

Monday, March 24th, 2003

{{customtwo}}Gisteren heb ik de nieuwe CD gekocht van Bettie Serveert (Log22). Ik wist dat er dit jaar veel leuke CD’s uit komen, maar toen ik in de platenzaak liep bleken dat er nog meer te zijn… Een kleine greep uit al het moois waarvan ik weet dat ik het hebben wil:
– Shootenanny, Eels (03.06.2003)
– Levity Soundtrack, Eels (22.04.2003)
– Caesar, Caesar (24.02.2003)
– Pnyc, Portishead (01.05.2003)
– Lullaby for liquid pig, Lisa Germano (14.04.2003)
– ???, Alamo racetrack (**.**.2003)
– ???, Weazel (**.**.2003)

En nu vergeet ik vast nog een aantal… (Suggesties?)

Platenkast

Saturday, March 22nd, 2003

Dankzij Jan Peter van Dubbel Mono staat mijn platenkast nu online. Zeer imposant. Tussen allerlei andere coole gasten als Ewout en ‘Baviaan

Oorlog

Friday, March 21st, 2003

{{customthree}}Nu is de Oorlog tegen Irak gaande, en krijg ik vandaag ook nog alleen maar SPAM in mijn e-mail boxje. Helemaal niks leuks. Ik lijk wel een ouwe zeur.

Vrijheidsbeeld

Thursday, March 20th, 2003

{{customfour}}In het kader van het Franse verzet tegen de Amerikaanse aanval op Irak zijn een aantal Amerikanen een actie begonnen om het Vrijheidsbeeld terug te geven aan de Fransen. Het vrijheidsbeeld was oorspronkelijk een gift van het Franse volk aan Amerika als teken van wederzijdse vriendschap. Aangezien deze vriendschap hevig onder vuur ligt vanwege de oorlog willen een aantal Amerikanen het beeld daarom teruggeven aan Frankrijk. Het beeld is overigens sinds de aanslagen van 11 September niet meer te bezichtigen vanwege veiligheidsredenen. Osama zou er maar eens een bom in kunnen leggen.