Archive for May, 2004

Silent Minority Uproar verslag

Saturday, May 29th, 2004

lawntitusz (12k image)

Vanmorgen werd ik brak wakker. Dit heb ik meestal als het te laat wordt, de vermoeidheid groot is, en daardoor te diep slaap. Met een lichte hoofdpijn lag ik na te denken wat ik op dit log zo zetten over de Silent Minority Uproar in Kultuurhuis Bosch. Op het podium stonden Lawn, Vladimir en Propeller. Eigenlijk is het vreemd dat iemand die betrokken is bij de programmering zijn “eigen” bands gaat recenseren, maar toch kan ik het weer niet laten. Na afloop zie T-tusz (foto) van Lawn tegen mij dat hij het naar de zin had gehad en dat de opbouw van de avond mooi was. Hier ben ik het totaal mee eens. Lawn’s geluid klonk intenser dan eerder dit jaar in Atak Enschede. Misschien kwam het doordat de materiaalpech achterwege bleef, maar ik denk vooral door de band zelf. Ik hoop voor ze dat hun nieuwe single “Fix” een succes gaat worden. Voor Lawn speelde het Apeldoornse Vladimir. Een van de mensen van Bosch, waar ik het niet van verwachtte, verzuchtte: “Wat kunnen die jonge gastjes spelen.” Daar kan ik me geheel bij aansluiten. De uitgesponnen lijnen in hun nummers zijn geweldig verweven. Indrukwekkend. Dat de band wordt vergeleken met Coldplay is niet vreemd, maar het werk van Vladimir is wat minder toegankelijk. De band bestaat al vijf jaar, en is uitgegroeid tot een topband waar Nederland trots op mag zijn. De eerste e.p. is net uit, volgend jaar komt er waarschijnlijk een debuutalbum. De moeilijke opening kwam van Propeller. De aankondiging begon met zoiets als: “Wij zijn Propeller uit Groningen, en …. wij, wat is er eigenlijk te zeggen?” De aankondigingen tussendoor moesten beperkt blijven was er ingefluisterd. Dat gebeurde, een goed strak optreden, iets te lange pauze’s tussendoor en een abrupt einde typeerden het optreden. Eind van het jaar komt er mogelijk een debuutalbum uit. Het was wat mij betreft een geslaagde avond, en de dufheid van vanmorgen waard.

(foto gejat van: Vera, wazige foto’s maar wel van de avond zelf op Dubbel Mono)

Kane en smaak

Thursday, May 27th, 2004

kanebier (12k image)

Er gebeuren in het Oosten des lands heel verstandige dingen:

KANE STOPT CONCERT NA BIERGOOIEN
25 mei 2004- Het concert van de Haagse band Kane tijdens het Zomerfeest in St.Isidoriushoeve is door de zanger Dinand Woesthoff vroegtijdig gestopt nadat het publiek bier bleef gooien naar de band. Al bij het tweede nummer landde er een tray bier op het podium. Tijdens het nummer ‘Damn those eyes’ onderbrak Woesthoff het optreden en vroeg het publiek te stoppen met het gooien van drank. Toen dat niet gebeurde werd het concert na een paar songs definitief stilgelegd.

Rodeohead

Thursday, May 27th, 2004

rodeohead (4k image)

Radiohead goes Rodeohead.

Lowlands update

Wednesday, May 26th, 2004

Lowlands -update uit niet officiele bron:

The White Stripes, The Offspring, Franz Ferdinand, N*E*R*D, Jeff Mills, The Streets, The Veils, The Hives, Faithless, The Chemical Brothers, Stijn, Electro Coco, Felix da Housecat, Danko Jones, Dropkick Murphys, Flogging Molly, Auf der Maur, dEUS, Soulwax, Groove Armada, Keane, The Bays, Chris Liebing, The Darkness, LCD Soundsystem, Bloodhound Gang, Extince, Beef, Heideroosjes, The Soundtrack Of Our Lives, Rude Rich and the High Notes, Eleven, I am Kloot, Tokyo Ska Paradise Orchestra, The Dillinger Escape Plan, Amparanoia. Yellowcard, Epica, Oceansize, Mintzkov luna, Graham Coxon, Van Katoen, Rapidrazorbob, Within Temptation, Arrested Development

(via)

Daryll-Ann uit elkaar

Wednesday, May 26th, 2004

daryllann (10k image)

Ik was afgelopen vrijdag bij het een na laatste concert van Daryll-Ann. De band is uit elkaar. Alle komende concerten zijn afgelast. Het is nog zo vers, dat de band hierover nog niets naar buiten brengt. Daryll-Ann kwam, zag, overwon en is nu verzopen.

(via)

Silent Minority Uproar

Tuesday, May 25th, 2004

SILENTUP400 (18k image)

Arnhem en ruime omstreken opgelet, er is vrijdag a.s. in Kultuurhuis Bosch een Silent Minority Uproar met Lawn, Vladimir en Propeller.

Lawn’s nieuwe single Fix (met Anneke van Giersbergen van the Gathering) is te beluisteren op mp3.

Volkomenkut

Monday, May 24th, 2004

volkomenkut (2k image)

Goh, ik krijg opeens tien mailtjes van het hosting-bedrijf dat de bandwidth overschreven schijnt te worden, voor het eerst in bijna 2 jaar bykr.org. Schuld is natuurlijk de Balkenende-vertaler die op dit moment nogal druk bezocht wordt. Was eerst Radio 538 de schuldige door een link te plaatsen, nu is het zeer populaire Volkomenkut.com de oorzaak. Binnenkort dan toch maar een versie 2?

Duim omhoog

Monday, May 24th, 2004

duimomhoog (8k image)

Een duim omhoog voor de collega’s van mijn oude school die bij mij vandaag zo vol belangstelling informeerden hoe het was gegaan op de nieuwe school.

In de ban

Monday, May 24th, 2004

icecube (16k image)

In 1991 ging deze hoes in de ban in Amerika. Als het 2004 was zou dit niet veel anders zijn geweest, naar mijn mening. The Guardian heeft er een top 10 van gemaakt.

Gaap

Sunday, May 23rd, 2004

gaap (10k image)

Ik heb een grote aanval van geen zin. Gisteren had ik geen zin om weg te gaan, en vandaag is het al niet veel beter. Terwijl ik vanochtend toch echt wel zin had om op stap te gaan. Ik heb ook geen zin om hier veel stukjes te gaan tikken. Ik heb echt nergens zin in. Gaap.