Archive for November, 2003

Scram C Baby

Sunday, November 30th, 2003

scbloveisnotenough (15k image)

Excelsior is er maar druk mee, er is weer een nieuw kind bij. Dit keer is het er eentje van Scram C Baby, genaamd **Love is not enough**. Het is het mooiste wat Excelsior dit jaar aan cd heeft uitgebracht. Sorry, mensen van Caesar en Alamo race Track, maar bij 13 zulke mooie nummers in nog geen half uur ga ik juichen. Het is rechtoe rechtaan rock, referenties: the Strokes, Pavement, Guided by Voices en die andere gitaarbands op Excelsior. Het is ruig, mooi, piepend, krakend en actueel. Ongelooflijk mooi plaatje, voer voor de jaarlijstjes!

De cd is overigens op de luisterpaal van 3 voor 12 te beluisteren.

De verbeelding

Sunday, November 30th, 2003

verbeelding (25k image)

Eigenlijk had ik het kunnen weten, als een stad als **Apeldoorn** het over verbeelding heeft dan moet je oppassen. Gisteravond was er het festival **de Verbeelding** bij het podium de Gigant. Eigenlijk is het idee prima, laat verschillende cultuurstromingen samensmelten in een gebouw waarbij de toeschouwer zelf kan bepalen wat hij wil zien. Zo was er de keuze tussen een aanbod aan pop, theater, film, dans, en literatuur.

Het geheel was echter wazig uitgevoerd. Het was onduidelijk waar wat plaatsvond. Ik ken immers hetgebouw niet. Het programmaboekje was met de groene achtergrond kleur slecht te lezen. Het aanbod was bovendien slecht op elkaar afgestemd. Kritiek heb ik dus genoeg, maar het trok wel een breed publiek.

Ik kwam er eigenlijk vooral om Krang te gaan bekijken. Het was al een tijd geleden dat ik het trio rond Andre Manuel had gezien. Ik schat dat ik ze nu een keer of 13 / 14 gezien heb. Het moest een Krang optreden worden met pauze, dat deed me toch enigszins de wenkbrauwen fronsen. Het tegendraadse gezelschap bleek de lijn voort te gaan zetten van het laatste album: Gluut. De nieuwe nummers, ik telde er drie, zijn weer in het Twents. De start was stroef, pas in het laatste nummer voor de pauze Asshole kwam het wat los. Na de pauze gingen de mannen tekeer als bezetenen. Lekker jammen op bestaande nummers, waarbij het afwisselen tussen Twents en Nederlands mij toch een beetje minder overkwam. Het geweld brak echter helemaal los nadat ikzelf hiervoor ging zorgen. Krang zat als een Slagerij van Kampen vooraan het podium (zie foto van dubbelmono). Nu heb ik het niet op percussie, maar dit was zeer geslaagd. Iets moet er in mij gekropen zijn dat dit ging corrigeren. Er vloog een stok van Andre de zaal in. Ik, onschuldig als ik ben, raapte die op. Andre gebaarde dat hij de stok terug wilde hebben. En toen gebeurde het, ik gooide de stok terug. Andre deinsde terug, zag de stok niet goed, de stof vloog zachtjes tegen zijn hoofd. Krang barstte los, de stokken van het trio vlogen richting ondergetekende. Krang liet zich zelfs door deze aanslag niet uit de weg slaan. Het gezelschap was van God los. Leuk was nog het meespelen van de man van het licht: Robert. Ik zou hem zo in dienst genomen hebben bij de band zelf. Hij nam echter afscheid van zijn huidige job. Robert bedankt! De band had mijn signaal voor meer publieksparticipatie opgepikt, zo werd er uiteindelijk afstand genomen van de gitaar en bas, dat bespeeld ging worden door mensen uit het publiek. Na een wild einddansje was Krang over.

De eindtonen waren voor Excelsior –band: The Herb Spectacles. Je kunt alles van ze zeggen wat je wilt, maar het is geen typisch Excelsior –bandje. The Herb Spectacles bestaan uit drie ex –leden van de Treble Spankers. Ze maken zogenaamde Tijuanan –en Mariachiklanken. Na iets van de helft van het concert had ik het wel gezien. Best leuk hoor, maar het is toch niet mijn ding.

Krang was dus wederom goed, maar de rest had voor mij dus niet gehoeven. Bij een volgende aflevering zou ik het dus graag wat meer op elkaar aangepast zien. Het zal blijken wat er volgend jaar zal staan. Nog maar eens zien of ik er dan weer bij zal zijn.

Winterslaap

Saturday, November 29th, 2003

winterslaap (25k image)

Ik heb geprobeerd om aan de **winterslaap** te gaan beginnen. Gisteravond heb ik alles afgezegd om vroeg in mijn nest te kruipen. Ik heb de klok rondgeslapen, maar ben nu toch weer bij kennis. Mensen doen kennelijk niet aan de winterslaap.

Koud

Friday, November 28th, 2003

brr (29k image)

Deze dames staan momenteel overal langs de weg. Het doel is van winkel x om meer **kerstlingerie** te verkopen. Ik krijg hier echter rillingen van. Gezien het tijd van het jaar lijkt het me verstandiger om een goede **dikke winterjas** met **sjaal, muts en handschoenen** te kopen. Brrrrrrrr………….

Cds

Friday, November 28th, 2003

cds (12k image)

Ze hebben een hele rare cd in de aanbieding bij de Free Record Shop. De ‘hitverzamelaar’ Typisch Tachtig! is precies wat de naam doet vermoeden: een heleboel foute liedjes uit de jaren tachtig die iedereen al lang en breed kent maar om de een of andere reden nog niet in huis heeft. Nee, daar is inderdaad niks vreemds aan. Maar toen ik de pagina bekeek en vervolgens naar beneden scrollde merkte ik wel iets vreemds op: deze cd bestaat namelijk uit niet minder dan 199 cd’s! En toch kost deze plaat maar 26 euro. Niet gek dat het zo slecht gaat met de platenzaken.

Stones dollars

Thursday, November 27th, 2003

stones (2k image)

Jemig de pemig, **300 miljoen dollars** heeft de laatste **Stones** tour opgebracht. Ik denk dat ik voor zo’n bedrag ook niet aan mijn pensioen ging denken. Voor dit bedrag waren slecht 3,4 miljoen mensen nodig. De heren zullen echter wel teleurgesteld zijn, want dit is toch altijd 20 miljoen dollar minder dan hun best verkochte tour ooit. Dit was de Voodoo Lounge tour in 1994 / 95.

Het volledige bericht vind je op Billboard.

Jimi Hendrix 61e geboortedag

Thursday, November 27th, 2003

hendrix2 (40k image)

**Jimi Hendrix**, de popquiz a gogo -liefhebbers weten het, begon ooit in het voorprogramma van The Monkees. Later werd hij een wereldberoemd gitarist. Misschien was hij wel de beste ooit. Hij zou vandaag 61 jaar geworden zijn. Ik vraag me af wat voor een muziek hij nu gemaakt zou hebben, en hoe de popmuziek er met hem dan uitgezien zou hebben.

De cartoon is van Jim Siergey’s.

Audiotransparent met een e!

Wednesday, November 26th, 2003

lvr028_200 (15k image)

Zelfs een leerkracht is maar een mens. Ik blijk namelijk de band Audiotransparent consequent verkeerd te schrijven als Audiotransparant. Ik heb net een excuusmailtje verstuurd naar Andre, de man achter LVR Records (en de cd van Audiotransparent). Als iedere lezer die cd nu koopt komt het misschien toch nog goed. Kopen dus, kopen, ehhhhhhhh….. zei ik al kopen die cd? En anders bezoeken die concerten!

De mail:
Hoi Andre,

Oei, oei, oei, alvast duizendmaal excuses! Ik ben ervoor verantwoordelijk dat Audiotransparent overal waar ik enigszins bij betrokken was, geschreven staat als Audiotransparant (met een a). Oei, oei, ik schaam me heel erg diep. Ik ben vanaf heden dus op te sporen in alle misverstanden over de naam. Elders zal zelfs nog een recensie van mijn hand opduiken, maar wederom verkeerd geschreven.

E. (rood van schaamte)

De optredens van Audiotransparent met een e:
12-12-03 | kultuurhuis bosch (arnhem, supporting bettie serveert)
13-12-03 | extrapool (nijmegen, with lawn)
10-01-04 | plato (groningen, afternoon)
10-01-04 | noorderslag (oosterpoort groningen, evening)
26-03-04 | patronaat (haarlem, supporting sophia)

Einsturzende Neubauten in Nederland

Wednesday, November 26th, 2003

neubauten3 (10k image)

De kaartverkoop van het Nederlandse optreden van Einstuerzende Neubauten in Paradiso Amsterdam op donderdag 1 april a.s. is begonnen. Ik ben er zeer waarschijnlijk niet bij, maar doe er je voordeel mee (of niet).

master and slave

Wednesday, November 26th, 2003

pc (7k image)

Amerikanen, ze blijken weer eens zeer bijzonder te zijn. De autoriteiten roepen nu op om de computertermen \Master and slave\ niet meer te gebruiken. De termen zouden onacceptabel en aanvallend zijn. E.e.a. valt te lezen op C.N.N.. Ik kon een glimlach even niet onderdrukken.

(via fileunder)