Archive for September, 2005

Boeven!

Friday, September 30th, 2005

Volgens een nieuwe studie zijn mensen die illegale muziek uitwisselen ook op andere tereinen ‘crimineel’. Ze zouden meer stelen en spieken. Interessant is ook dat het onderzoek werd gefinancieerd door de muziekindustrie. Ik vermoed dan ook dat er binnenkort een RIAA-gesponsord onderzoek verschijnt waaruit blijkt dat mensen die veel ‘piraterij’ begaan ook véél meer kans maken om bekeerd te worden tot de radicale islam en terroristische acties te overwegen.

Meetro

Friday, September 30th, 2005

meetro (4k image)
De volgende Orkut, Hyves of MSN Messenger? Meetro is een combinatie van een ‘instant messenger’ en een ‘social networking tool’ zoals Orkut. Je geeft aan waar je op dat moment bent en op hetzelfde moment geeft Meetro weer wie er nog meer in jouw omgeving zijn en wat hun favoriete boeken, muziek en hobby’s zijn en of hij/zij zin heeft in een gesprekje. Het idee is natuurlijk dat als het klikt mensen vervolgens besluiten ergens (in het ‘echt’) een kop koffie te gaan drinken, vrienden te worden, en wellicht bij elkaar in bed te belanden (oké, dat is mischien wel erg voorbarig). Het zijn tenslotte allemaal mensen die op maximaal een kilometer van je vandaan zijn. Wired heeft er een aardig artikel over, en mensen zeggen al dat ze ‘meer mensen ontmoeten met meetro dan gewoon op straat’. Enig nadeel? In Europa is Meetro nog niet beschikbaar. Maar dat komt volgens de site ‘very, very soon’.

Alive

Wednesday, September 28th, 2005

katebush (22k image)

Kate Bush is weer tot leven gewekt. Op 7 november komt er een nieuw album: De nieuwe single King of Mountain staat hier em komt officieel op 24 oktober uit. Dat je het even weet.

Politiemotoren

Wednesday, September 28th, 2005

politiemotor (21k image)

Daar sta ik dan met mijn goede gedrag voor een groen verkeerslicht stil als ik de snelweg bij Arnhem Noord heb verlaten. Op het kruispunt staat een motoragent het verkeer tegen te houden. Er volgen 1, 2, 3, 4 motoren en dan een zwarte Audi met stootbumper. Hierna volgt nog een motor. De motoragent die ons tegenhieldt gaat erachter aan. Ik zal waarschijnlijk nooit weten wie er in die auto zat. Dat is gemeen.

Lieeeeeeeeeeeeeeeeeeffffffffff

Monday, September 26th, 2005

lief (40k image)

Ik heb hier de laatste tijd weinig gepost. Ik had wel wat beters te doen. Twee lieve kittens opzien groeien bijvoorbeeld en ze behoeden voor misstappen.

Technicolor

Sunday, September 25th, 2005

oz (5k image)
Zojuist gehoord op de radio:

De aanpak van dit stuk van Bach werkt niet. Het is te veel Technicolor.

Swiebertje

Friday, September 23rd, 2005

swiebertje (15k image)
Zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt is Joop Doderer, alias Swiebertje, overleden. RTL Nieuws wilde snel een foto hebben voor het nieuws, tikte ‘swiebertje’ in bij Google Images en kwam al snel op een plaatje uit. Helaas bleek deze zwerver niet de echte Joop Doderer te zijn, maar een dubbelganger die je kan boeken voor feesten en partijen. Tot op heden nog geen excuses van RTL Nieuws. En Mediawatchers maakt trouwens dezelfde fout.

(via)

1984

Wednesday, September 21st, 2005

orwell (5k image)
U dacht dat 1984 al lang voorbij was? Think again.

Hamlet

Wednesday, September 14th, 2005

hamlet (4k image)
Je kon er op wachten, nadat Hamlet van William Shakespeare al tweeëntwintigkeer is verfilmd, bewerkt tot een episode van de Simpsons en zelfs in het geheel is vertaald in het Klingon is er nu ook eindelijk een text-adventure van gemaakt. U weet wel, zoiets als Zork. Jottem!

Expo

Monday, September 12th, 2005

expo (5k image)
Aanstande Woensdag 15 en Donderdag 15 September sta ik op de Afstudeerexpositie in Hilversum van mijn school, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik sta daar uiteraard met mijn afstudeerproject Piet Mondriaan en Theo van Doesburg: een bewogen geschiedenis. Voor eenieder die zin heeft om te komen: kom! De expositie is open van 14.00 tot 21.00 en vrij toegangelijk. Behalve mijn eigen project zijn er ook nog de projecten te zien van honderd andere mensen die afstuderen. Als je ook maar een beetje interesse hebt in nieuwe media, film, muziek of wat dan ook: kom! Voor meer informatie zie hier.