Archive for February, 2005

New Order – Krafty

Monday, February 28th, 2005

neworderkrafty (8k image)

Ik was een beetje afgeleid door het filmpje, maar ik voorlopig sta ik nog niet te juichen van de nieuwe single Krafty van New Order.

Flinstones game

Monday, February 28th, 2005

flinstonesgame (11k image)

Yabadabadoo! Spelletje.

Kimya Dawson

Monday, February 28th, 2005

dawson (15k image)

(Lofi) Filmpje van Kimya Dawson – Lullaby for the taken in stream.

Zondag speelt ze in db’s te Utrecht (met John Waye Shot Men en Zwervon). Maandagavond staat ze in Paradiso te Amsterdam (met Zwervon). Donderdag 10 maart staat ze in Cul de Sac te Tilburg. En als je er echt even tussenuit wil dan kun je haar tussendoor of nadien nog in het buitenland gaan bekijken.

File Under: 21-27 feb 2005

Sunday, February 27th, 2005

The Kills – No Wow
Het had niet veel gescheeld of ik was nu aan de heroïne. (lees verder)

The Minus Five – At the organ (EP)
Ouwe lullen moet weg, zongen van Kooten en de Bie al in 1984. (lees verder)

The Chris Stamey Experience – A Question Of Temperature
The Jimi Hendrix Experience zocht in de jaren ’60 d.m.v. het experiment de grenzen van de elektrische gitaarmuziek op. (lees verder)

PC Foutje

Saturday, February 26th, 2005

pcpluscard (12k image)

De creditcard werkt niet. Klik.

(via)

REC: Ballerina Liberation Front & Perneau & Merleyn Nijmegen 25-02-2005

Saturday, February 26th, 2005

blf (10k image)

Uitgaan op vrijdag in Arnhem kan prima. Er zijn genoeg zalen. Toch zag ik niets aan muziek wat mij beviel. Het werd dus tijd om eens buiten de stadsgrenzen te gaan. Zo toog ik naar Merleyn in Nijmegen om naar het initiatief Utrecht speelt uit te gaan kijken. Op het menu stonden Ballerina Liberation Front (BLF) en Perneau.

Het eerst wat ik echter kwijt moet zijn de begintijden. Waarom moet dat altijd zo laat? Als er staan 22.00 uur beginnen dan is 22.45 uur echt te laat. Vooral als je met het openbaar vervoer komt. Ik vreesde al zoiets en had de auto gepakt. Toch is dit niet slim. Dit kost bezoekers die niet massaal op dit gebeuren afkwamen.

Wat ook niet slim is. Dat is Perneau boeken. Wat een saai bandje. Ze deden hun best, maar hun beatlesque Smits -achtige nummers gaan maar door. Het geluid in de zaal was echter wel slecht. Missschien heb ik dus een verkeerd beeld door de geluidsmuur van gitaren die er neergezet werd.

Wat wel leuk was dat is BLF. De ideeen zijn goed. De uitwerking mag er zijn. Alleen het gevoel dat ik juichend vooraan moet staan ontbreekt nog. Een gitaarband met liedjes die even tijd nodig hebben om te bezinken is misschien wel de beste omschrijving. Kortom ik zal ze zeker nog eens gaan bekijken.

Mini pops

Friday, February 25th, 2005

mp_iggypop (1k image)

Even raden wie deze held is.

(via)

Nedstat zoeken

Friday, February 25th, 2005

nedstatzoeken (18k image)

Dit is te lezen op onze Nedstat -teller. Ik zal dit even vertalen. Je zoekt plaatjes van opmerkelijke en lekkere jongens c.q. hunks. Uiteraard komt je dan bij Balkenende uit. Krijg je daar even goede zin van. Alleen wat je dan met e-n moet?

Vrouwen zijn tegen oorlog

Friday, February 25th, 2005

Vrouwen en auto’s. Filmpje.

(via)

The Edukators

Thursday, February 24th, 2005

edukators (21k image)

Gisteravond was ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens in het Arnhemse Filmhuis. De Duitse film The Edukators werd vertoond. Het gaat over het hebben van idealen in onze huidige maatschappij en het goede en het slechte van de mens. De maker Hans Weingartner weet mij goed mee te krijgen in het verhaal en mij partij te laten kiezen, ergens in te laten geloven en hier gebruik van maken om de film wendingen te geven. Een van de hoofdrolspelers Daniel Bruhl zou je kunnen kennen uit de film Goodbye Lenin. Nu speelt hij weer een prachtige rol in een indrukwekkende film waar ik wel even voor nodig had om dit een plaats te geven. Dat zijn de betere films. Aanrader dus.