Archive for October, 2002

Klaas!

Wednesday, October 30th, 2002

{{customfour}}Best interessant om het eens van die kant te lezen, Het Weblog van Klaas de Vries, kandidaat-lijsttrekker van de puvudua. ‘Om half zes vertrek uit Den Haag. Drie kandidaten in een auto naar Nijmegen. Broodje op schoot en een slokje water. Deze manier van eten is een beproefde test voor zowel idealisme als ambitie.’

Wat wij nu eens vinden eigenlijk

Wednesday, October 30th, 2002

{{customfour}}Via Mijnkopthee: een overzicht van wat europese volken nu eigenlijk van elkaar vinden. Nederlandsers vinden Duitsers ‘dom’ en ‘bloeddorstig’, terwijl de Fransen ‘ons’ een stelletje onderkruipers met slecht voedsel vinden. Zo leer je nog eens wat.

Dieven!

Wednesday, October 30th, 2002

{{customfive}}Vanavond, acht uur, het journaal opent met het nieuws dat ons nu al dagen in de greep houd: de twee supermarktmedewerkers die worden aangeklaagd omdat ze een dief hebben ‘mishandeld’. Tien minuten lang worden ons de implicaties van dit geweldige nieuwsfeit onder de aandacht gebracht, terwijl normaal gesproken dit soort nieuwtjes meestal niet verder komen dan de ‘grappige berichtjes’ op pagina 7 in de krant, naast ‘vrouw van 110 naar houseparty’ en ‘leeuwentemmer opgegeten door eigen leeuw’. Het nieuwsitem komt nu natuurlijk extra ‘van pas’ vanwege de afschuwelijke moord op René Steegmans in Venlo. Het is echt een Telegraaf-item: ‘bij René deden ze niks, en als ze nu wél iets doen dan worden ze gewoon in de cel gegooid. Het is een grof schandaal! Als Pim nog had geleefd dan…’. Het ligt natuurlijk allemaal een stuk gecompliceerder en genuanceerder, zoals dat vrijwel altijd het geval is, en een link tussen deze twee dingen leggen is een beetje onzinnig, daar beide situaties naar mijn inzien nogal verschillend zijn. Maar goed, het journaal heeft nieuws nodig, de kranten schrijfmateriaal, enzovoort.

Bassie & Adriaan

Tuesday, October 29th, 2002

Bassie en Adriaan stoppen.. Na 100 jaar (bij benadering) geeft Neerland’s meest beroemde clownsduo er de brui aan. Tsja, het was wel enigzins te voorspellen, alhoewel ik dacht dat ze nog veel ouder waren dan de 67 (Bassie) en 60 (Adriaan) jaren die zij tellen. Overigens had ik vroeger niet veel met B&A, ik vond vooral de knipperende autolichten erg cool, de filmpjes vond ik eigenlijk (zelfs op die leeftijd) vrij kinderachtig. B&A zijn mischien nog wel het meest evidente voorbeeld van kinderseries die kinderen op 6 jarige leeftijd leuk vinden maar op 10 jarige leeftijd iets ‘voor kleuters’ vinden, terwijl juist een paar jaar later diezelfde kinderen (die dan al weer puber zijn) er met weemoed en nostalgie aan terugdenken.

PC

Sunday, October 27th, 2002

{{customsix}}Ik heb gister een nieuwe supersnelle computer gekocht. Nu kan ik nóg sneller patiencen!

DAAU

Friday, October 25th, 2002

{{customtwo}}Woensdag naar DAAU geweest, hier in LUX. Erg gaaf en zeer subliem. Ze maken een mengelmoesje van allerlei verschillende stijlen (oost-europees, reggae, klezmer, oosters) en doen daar dan ook nog hun eigen Belgische sausje overheen. Het lijkt qua dynamiek een beetje op Godspeed You Black Emperor!, maar dan wat vrolijker en meer swingend. Het enige nadeel was dat er een aantal mensen de hele tijd stonden te schreeuwen en te beuken op de vloer, waarom zijn er altijd bij elk concert van dit soort mensen. Irritant!

Rotondekunst

Monday, October 21st, 2002

{{customsix}}Vandaag foto’s wezen maken van Nijmegen voor de toekomstige ‘Nijmegen voor objectieve mensen’ site en boek. Onder andere het ‘meest lelijke rotondemonument van de stad’ gefotografeerd, op de rotonde bij de Daalseweg, en uiteraard ook het Erasmusgebouw. Over dat rotondemonument is een hoop te zeggen, qua lelijkheid dan, beneden heb ik een kleine schets (ja, in Paint, dus lelijk) gemaakt. De ‘D’ staat voor een afbeelding van de duivel en de ‘M’ voor Maria. De twee grijze platen zijn van beton en er zit allemaal vieze groene aanslag op. De afbeeldingen van de Duivel en Maria zijn van een werkelijk adembenemende lelijkheid, en het geheel zorgt alleen maar voor een depressieve sfeer op de (verder best leuke) rotonde.

Er zijn al acties geweest, iemand had op een gegeven moment actieposters opgehangen (op het monument zelf!) over de ‘zichtvervuiling’ die het monument veroorzaakte. Maar tot op heden blijft het er staan. Zodra de foto’s zijn ontwikkeld zal ik uiteraard hier een plaatje neerzetten, dan kun je zelf oordelen.
monu (4k image)

Spinnetje

Thursday, October 17th, 2002

{{customsix}}Ik zat net te photoshoppen, en ik keek naar m’n linkerhand en zag daar opeens een spin op m’n hand lopen. Van schrik wilde ik ‘m er af slaan en sloeg ik ook de ALT-toets op m’n toetsenbord er af. Nou ja, gelukkig heb ik z’on ouderwets IBM toetsenbord waar je de toetsen er af kan halen en er weer op kan zetten (ook op andere plaatsen!), wat vaak heel leuk is voor als je mensen in de war wilt brengen die nog niet zo goed kunnen typen.

Tsja

Wednesday, October 16th, 2002

{{customfive}}Goh, en nu is het kabinet helemaal gevallen. Nieuwe verkiezingen, joepie!

14:44: ik las net dat dit het kortstzittende kabinet was sinds de tweede wereldoorlog. Een nieuw record!

LPF enzo

Tuesday, October 15th, 2002

{{customfive}}Ik had een lumnieus idee voor een website: voorspel wanneer het kabinet valt en win een marsreep! Helaas, het plan valt in duigen aangezien het dan wel erg makkelijk te winnen valt met de huidige situatie, en om nu 500 marsrepen op te sturen.. Pff..