Archive for February, 2004

Garage humor

Sunday, February 29th, 2004

grandis (22k image)

Trouwe lezers herinneren zich vast nog wel mijn verhaal rond een crash voor de zomer en de aanschaf van een andere wagen. Deze deed het tot op heden goed. Er zit inmiddels een deuk in, maar dat is niet mijn schuld. Bovendien rijdt hij er niet minder om. Er komen nu echter gebreken te voorschijn. Zo is het verbruik van olie erg hoog. Het is nog onduidelijk wat het is. Hij lekt niet zichtbaar, er komt geen extreem grijze pluimen uit de uitlaat. De gouden tip was mogelijk om er een substantie in te gooien die een mogelijk lek (ergens bij de kleppen) dicht. Dit goedje kostte wel 25 Euro, maar als het voorkomt dat de hele motor uit elkaar moet dan heb ik dat er wel voor over. Een ander (nieuw) mankement is een schavend geluid. Het zou eerst van erosie aan een wiel komen, maar het lijkt nu uit de versnellingsbak te komen. Dit geluid wordt dan versterkt door het dashboard. Nu moet de hele boel losgehaald worden. Tenminste als ik er wat aan wil doen. Het lijkt erop dat mijn auto een grote kostenpost gaat worden. Misschien moet ik eens op zoek naar een ‘beun de haas’. De mensen bij de garage hebben echter wel humor. Zo kreeg ik een uitnodiging om de nieuwe Mitsubishi Grandis exclusief in hun showroom te gaan bekijken. Als er toch geld uitgegeven gaat worden doe het dan maar goed, zal men gedacht hebben.

Elvis isn’t dead

Sunday, February 29th, 2004

elvisisdead (16k image)

Elvis isn’t dead!

(via)

Bosje bloemen

Saturday, February 28th, 2004

bosjebloemen (11k image)

Wat is er nu leuker dan de vakantie afsluiten met een leuke date. Dat was morgenmiddag tenminste de bedoeling. Mijn mooiste broek en trui kunnen zo aan, mijn haren zijn vanmiddag fris geknipt en het fleurige bosje bloemen heb ik gekocht. Het gaat door onvoorziene omstandigheden van haar kant niet door. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt, maar ik denk dat het bosje bloemen hier maling aan heeft. Bovendien ben ikzelf nu helemaal uit mijn humeur.

Platenkast – zucht 1 t/m 5

Saturday, February 28th, 2004

platenkast (17k image)

Nee, dit is niet mijn kamer. Deze ziet er nu veel netter uit. Ik had lang geaarzeld, voordat ik wist wat ik zou doen om alle cd’s weer eens overzichtelijk op te bergen. De kogel ging echter door de kerk nadat een rij cd’s voor de zoveelste keer uit mijn kast waren gelazerd. Ik ging dus gisterochtend naar de Ikea om daar drie Billy -kasten te kopen. Mijn vader had ik ingehuurd als hulp en bezitter van een wagen waar alles in zou moeten passen. Het was even puzzelen wat ik precies nodig had. Ik kwam hier echter wel uit. De aantallen moest ik even optellen. De kleur moest middenbruin worden. Nadat ik echter drie kasten, opzetstukken op de kar had geladen moest de cd-rekken nog gepakt worden. Deze waren niet te vinden. Ze bleken op te zijn, en nooit meer terug te komen. De kleur gaat eruit. Zucht 1. Allles weer afladen en een nieuwe kleur kiezen. Het werd grijs -metallic. Er waren niet voldoende cd-rekken. Zucht 2. Maar die zouden er volgende week wel zijn. Na het afrekenen moest alles in de auto. Zucht 3 en 4. Het was passen en meten, maar alles ging erin! Thuis hebben we alles in elkaar gezet. Ik zit nu onder de krassen, schrammen, e.d. Dat hadden ze er niet bijgezet. Zucht 5.

De veranderkolder heeft echter toegeslagen. Mijn hele interieur ben ik qua opstelling aan het veranderen. Alles staat ter discussie. Sta er dus niet gek van te kijken als ik hier eerdaags allerlei rommel aanbiedt.

Ik overweeg in ieder geval om een woonkamertafel de deur uit te doen wegens te groot. Mocht je dus nog een kleine tafel hebben staan dan houd ik me aanbevolen! Wie weet kan ik hem een fijn onderdak geven.

Pinkpop DVD’s

Thursday, February 26th, 2004

pinkpop74 (16k image)

Er komen dit jaar 4 DVD’s op de markt met de geschiedenis van Pinkpop. Op deze cd zullen o.a.a. Golden Earring, Fleetwood Mac, Focus, Mungo Jerry, K’s Choice, Rory Gallagher, Tragically Hip en Doe Maar te zien zijn.

John and John

Thursday, February 26th, 2004

johandjohn194 (9k image)

John and John aflevering 194.

Whipster

Thursday, February 26th, 2004

whipster (12k image)

Een van de Nederlandse bands die nog aan mijn lijstje ontbrak was het Groningse Whipster. Zij brachten in 2001 het album “Strange” uit. Hierna werd het stiller. Er verscheen onlangs nog wel een nummer op de Silent Minority Sampler. Bovendien maken ze een kleine tour door Nederland met My First Sonny Weismuller. Gisteravond stonden ze in het kader hiervan in het Burgerweeshuis te Deventer. Als locatie was voor het cafe gekozen. Nu is het cafe aldaar ongeveer net zo breed als een band die staat te spelen. Als achter je dan ook nog de ingang en de wc’s zijn is dat heel vreemd (strange) om een concert in te geven. Ik had dan ook de indruk dat het voor de meeste bezoekers muzikaal behang was. Toch liet Whipster zich niet van slag brengen. Hun fijne uitgesponnen gitaarliedjes voorzien van een bijna pratende zang werden met verve gebracht. Hulde! Wie zei er ook alweer dat Nederland geen leuke bandjes kent?

Crapsite beker

Tuesday, February 24th, 2004

crapsitebeker (17k image)

Nu ik een paar weken browse met Mozilla Firefox blijken er een aantal sites te zijn die echt in elkaar geknutseld zijn. Ze werken onder een andere browser dan Internet Explorer niet of slecht. Ik overweeg om een beker te gaan kopen om deze uit te reiken aan de grootste crapsite van dit land.
De ranglijst tot op heden:
1. www.popinstituut.nl: de pagina blijft gewoon zwart;
2. www.ekko.nl: een deel van de agenda valt zelfs weg, de te verwachte optredens zijn niet zichtbaar;
3. www.onderwijsvacaturebank.nl; ze zetten het er zelf al op dat het alleen onder I.E. werkt;
4. 3 voor 12; hoe informatief de site ook is qua plug-ins mis ik geregeld wat.

Heb je verdere suggesties dan hoor ik het graag.

Donner

Tuesday, February 24th, 2004

donner (11k image)

Ik kook van binnen. In wat voor een maatschappij leven wij eigenlijk? De ministers Donner en Brinkhorst hebben bekonkeld dat (bouw)bedrijven die hun schaduwboekhouding overhandigen niet strafrechterlijk worden vervolgd. Een soort moderne biechtstoel voor de rijken. Donner is dus van het CDA. De partij die de mond zo vol heeft over normen en waarden. Echt walgelijk!

van Inkel aan de drugs?

Monday, February 23rd, 2004

veronica (4k image)

Geruchten gaan dat Jeroen van Inkel aan de drugs zou zijn. Momenteel zou hij afkicken in Engeland. Het is wel begrijpelijk. Je moet toch ook wat met al dat salaris. Meer roddel en achterklap staat hier en ook hier.