WIETZOT 28-06-2003

{{customseven}}wietzot (6k image)

Genoeg gekloot met de Balkenende-vertaler? Zat van de stukjes van Ewie? Dan is het nu tijd voor wat ontspanning, met de nieuwe WIETZOT.
Hier is de WIETZOT van 28 Juni tot en met 4 Juli.

Zaterdag
2100, NGC: Built for the Kill: Islands. Vanwege het afgesloten karakter van een eiland komt het vaak voor dat de evolutie hier vreemde dingen uithaalt met de diersoorten die er voorkomen. In dit programma een aantal vreemde diersoorten die op afgelegen eilanden voorkomen.
2215, BBC2: In Search Of Shakespeare. Wie was de mens Shakespeare? Een goede vraag, aangezien de meeste mensen niet verder komen dan het citeren van ‘To be or not to be’ en dat hij er in ‘Shakespeare in love’ wel aantrekkelijk uitzag. Die mensen moeten allemaal kijken naar de BBC vanavond, want daar word de ‘mens Shakespeare’ beschreven.
0010, BBC2: Glastonbury 2003. De hoogtepunten van vandaag op dit prachtige muziekfestival in de UK. Met o.a. Radiohead, The Flaming Lips en de Turin Brakes

Zondag
1735, BBC1: The Wrong Trousers. Met een Oscar bekroonde animatiefilm met in de hoofdrol de uitvinder Wallice en zijn hond Grommit.
2252, NED3: Dokwerk: Haagse Klasse. 5 jaar geleden maakte Suzanne Raes de documentaire ‘Haagse Klasse’ over een multiculturele school in de Haagse schilderswijk. Nu gaat de maakster terug naar drie kinderen van destijds, alle kinderen van de famillie Yilmaz. Allemaal destijds onbekend met de Nederlandse taal.
2345, BBC2: Glastonbury 2003. Ook vandaag weer de hoogtepunten van Glastonbury. Vanavond o.a. The Streets, The Doves en de Manic Street Preachers.

Maandag
1937, NED3: De Fascinaties van Boudewijn Büch. Compilaties met hoogtepunten uit de programma’s van de eerder dit jaar overleden verzamelaar/documentairemaker/goethefanaat Büch. Vanavond over zijn grote liefde voor de Duitse schrijver Goethe.
2030, SBS6: Film: Witness. Tot in den treure herhaalde film over een Amish-jongentje dat een moord heeft gezien en daardoor beschermd moet worden door Harrison Ford, die daardoor een complete transformatie tot Amish ondergaat. En ook al is hij dan zo vaak herhaald, het blijft een geweldige film.
2230, NED2: Film: Fargo. Film van de gebroeders-Coen over een man die zijn vrouw laat ontvoeren zodat hij geld heeft voor een zakenhandel. Helaas lukt het allemaal niet echt, en gebeuren er allemaal vreemde dingen. Prachtige productie van de gebroeders-Coen met in de hoofdrollen Frances McDormand en Steve Buscemi.

Dinsdag
2030, VEE8: Film: What About Bob?. Komische film met in de titelrol Bill Murray als een gek die zijn ‘shrink’ Leo (Richard Dreyfuss) compleet gestoord maakt omdat hij ‘m overal achtervolgt met zijn kwaaltjes. Bijzonder vermakelijk en onderhoudend.
2100, NGC: Riddles of the Dead: Hitler’s Skull. Tsja, wat moeten we nu nog over Adolf H. zeggen wat er nog niet gezegd is? Mischien dat zijn (zelf)moord nog steeds een bron van vele geruchten is? Deze NGC-docu probeert te achterhalen waar z’n schedel is gebleven.
2130, BBC2: The Way We Cooked. Er is geen enkel land ter wereld dat zoveel kookprogramma’s heeft als de ‘good old beeb’. Logisch dus dat er een keer een documentaire-serie over moest komen. Vanavond het eerste deel over TV-koks Gary Rhodes en Jamie Oliver. Morgen deel twee, wel een half uur later.

Woensdag
2000, NED3: Het Uur van de Wolf: De Culture Revolutie in Hollywood. Documentaire over de grote revolutie die Hollywood in de jaren 70 doormaakte waardoor er veel ‘maatschappij-kritische’ films als MASH en Taxi Driver werden gemaakt.
2240, NED1: Onvoldoende Voldoende. De (meeste) mensen brengen het grootste deel van hun jeugd door in de schoolbanken. Voor wie nog eens wilt ‘voelen’ hoe het destijds ook al weer er aan toe ging kan naar deze mooie film kijken, waarin Carina Ellemers kinderen in de school-leeftijd filmde terwijl ze stamelend rijtjes uit hun kop stampen of wiskunde-sommen maken.
2245, BLG2: Bewogen Leven: Vriend op Death Row. Je zou maar al twintig jaar lan op ‘Death Row’ zitten voor allerhande vreselijke criminele activiteiten. Je verveelt je natuurlijk behoorlijk. Gelukkig zijn er altijd nog van die rare Hollanders die dan brieven naar je gaan zenden, en dan ook nog worden gefilmd door rare Belgen die er een film over maken en die uitzenden op Canvas.

Donderdag
2000, BLG2: Terzake: Hikikomori. Een vreemd fenomeen neemt de Japanse jeugd over: Hikikomori. Een naam voor een aandoening bij jonge Japanse mannen, die het leven niet meer zien zitten en de hele dag alleen nog maar op hun kamer opsluiten en chatten met andere Hikikomori-lijders. Lijkt een beetje op wat depressieve studenten vaak doen, maar volgens de aankondiging komt dit fenomeen ‘nergens anders in de wereld voor’.
2123, NED2: Rail Away: Washington State. Veel mensen hebben vaak moeite met de staat Washington in de USA, en denken dat hier de hoofdstad van het land ligt. Dit is echter niet zo, je hebt namelijk de staat Washington, en de stad Washington D.C. die op een hele andere plek ligt. Gelukkig heeft de EO de oplossing, want vanavond laten ze een treinreis zien. Dan weet je gelijk hoe de staat er uit ziet.
2200, BBC1: My Son, The Killer. Als u na gisteren nog steeds geen genoeg heeft van moordenaars die vastzitten kunt u vanavond uw hart ophalen bij deze BBC-docu, die gaat over de vader van een tot 23 keer levenslang veroordeeld ‘monster’.

Vrijdag
1800, BBC2: Call the Shots. Programma over wat een stuntman allemaal doet tijdens zijn werk.
0010, NET5: Film: The Birds. Ze komen uit de lucht, en zonder reden vallen ze mensen aan. Beetje vreemd idee voor een film? Niet voor de ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock. Zijn film uit 1963 is nog steeds een van zijn beste, en beinvloede vele geslaagde, maar vaak ook minder geslaagde films met het thema ‘mens tegen de losgeslagen natuur’.
0035, BBC2: 21st Century Bach. Zoals u van ons gewend bent is het Vrijdag weer tijd voor muziek, u kunt om half één ‘s nachts op de BBC genieten van twee stukken van J.S. Bach, n.l. ‘Fantasia en fuga in C’ en ‘Von Himmel kam der Engel Schar’. Tot volgende week!

Comments are closed.