Archive for August, 2002

Soulwax

Saturday, August 31st, 2002

{{customtwo}}Onze Belgische vrienden van Soulwax worden beoordeeld door indie-review site Pitchfork en krijgen een 7.6 als eindoordeel.

Shoarma

Thursday, August 29th, 2002

{{customfive}}Intressant nieuws voor de patatgeneratie:

shoarma (2k image)
Voor het hele artikel, klik hier.

Fijn in de Trein

Thursday, August 29th, 2002

{{customsix}}Vandaag gepoogd om met de trein naar Amsterdam te komen vanuit Nijmegen, helaas kwam ik niet verder dan Ede-Wageningen. Er was een kapotte trein op de rails, dus al het verkeer richting Utrecht (dus ook A’dam) was onmogelijk. Na drie kwartier wachten terug naar Nijmegen, blijkt dat we wél via EW hadden kunnen reizen, namelijk via Amersfoort. Maar goed, dat hoor je van de NS dan pas als je in Arnhem bent en tegen de tijd dat ik in Nijmegen weer aankwam was mijn lezing in A’dam al begonnen dus toen ben ik maar naar huis gegaan. Twee uur dus in de trein van Nijmegen Centraal naar Nijmegen Centraal. Maar, ik mag niet klagen, er waren fijne banken, een koffiekar en een lollige conducteur (‘op deze mooie dag heb ik slecht nieuws voor u: we gaan terug naar Nijmegen!’). Volgende keer neem ik ook gewoon Scrabble en Monopoly mee, dan vervelen we ons helemaal niet meer.

Kubrick

Wednesday, August 28th, 2002

{{customthree}}Over 10 minuten op V8 Stanley Kubrick’s A Clockwork Orange. Vreemd kanaal dat V8, van de ene kant programma’s over kotsende jongeren op Ibiza, en het volgende moment allerlei klassieken uit de filmhistorie… Per ongeluk een filmprogrameur van de VPRO ingehuurd ofzo?

NL Gutenberg.org

Wednesday, August 28th, 2002

{{customfour}}Even zoeken, maar dan vind je ook wat: het Nederlandstalige Gutenberg.org. Oftewel een site waar je gratis complete boeken, vrij van rechten (dus minstens 70 jaar oud) kan downloaden. Geen Mullisch of Hermans dus, maar wel Multatuli (Max Havelaar), Joost van den Vondel en de onvolprezen Nicolaas Beets (Camera Obscura). Dit alles, en meer, te vinden bij het Laurens Janszoon Coster Project.

405

Wednesday, August 28th, 2002

{{customfour}}Je schijnt 405 The Movie gezien te moeten hebben. Hij duurt drie minuten en is te bekijken via het net, en gaat over.. tsja, waar gaat-ie eigenlijk over?

Interresante Gegevens

Tuesday, August 27th, 2002

{{customthree}}Vanochtend om 12:37 hadden we een bezoeker van het Ministerie van VWS uit Rijswijk op deze site. Aangezien Gé bekend staat als een internationaal vermaarde informatiebron op het gebied van Volksgezonheid, Welzijn en Sport. Of zou Minister Bomhoff stiekem zitten te surfen terwijl z’n ambtenaren zich in het zweet werken?

Melancholie

Monday, August 26th, 2002

{{customthree}}Citaat: “Melancholie is het delen van verdriet met onzichtbaren”.

Muziekcollectie

Sunday, August 25th, 2002

{{customfour}}Soms is het leuk om bij andere mensen in de muziekcollectie te kijken.

Geen link aub

Sunday, August 25th, 2002

{{customfour}}Na illegale software, Napster, en DivX hebben een aantal bedrijven nu een ander kwaad gespuis op het net ontdekt: de hyperlink. Jawel, het grondbeginsel van het www ligt hevig onder vuur, aangezien sommige bedrijven het linken naar hun eigen pagina een grof schandaal vinden en het tijd vinden worden dat de rechter zich hier ook eens over buigt. De amerikaanse kanker vereniging heeft bijvoorbeeld zes regels waareen een hyperlink naar hun site moet voldoen, zoals ‘De link mag niet de indruk wekken dat deze ergens anders heen gaat dan naar de vereniging’ en ‘Wij hebben altijd het recht om het recht van het linken te verbieden’.
Om nog meer kolderieke bedrijven te zien die deze praktijken bedrijven: kijk op dontlink.com. Die vorige hyperlink mocht overigens wél.