Archive for October, 2004

File: They Might Be Giants – The Spine

Sunday, October 31st, 2004

theymightbegiantsthespine (13k image)

They Might Be Giants – The Spine
Er ging daar al heel wat mis in mijn leven als het om de liefde gaat. Ik zal jullie niet lastig vallen met de details, ook al zouden jullie dit nog zo interessant vinden. Waar het om gaat is dat (lees verder)

Jaap Boots in Kultuurhuis Bosch 29-10-2004

Saturday, October 30th, 2004


bootsboschsmall (5k image)

Jaap Boots moest hard werken op het podium van Kultuurhuis Bosch om het grotendeels op Andre Manuel afgekomen publiek te bekeren. Misschien had die rare programmeur dat beter andersom kunnen doen. Aan de andere kant mag het publiek ook wel wat moeite doen. Ahum. Bij diegenen die bleven viel uiteindelijk het kwartje. Boots maakt leuke liedjes ondersteund door een goede band. In februari komt waarschijnlijk zijn tweede album Afkuil uit.

Andre Manuel Kultuurhuis Bosch 29-10-2004

Saturday, October 30th, 2004


manuelboschsmall (10k image)

Mijn held Andre Manuel stond gisteravond op het podium van Kultuurhuis Bosch. Zwaar, grappig en met een stukje Phil Collins. Uiteraard alles op zijn Manuels.

Acces Denied

Friday, October 29th, 2004

accesdenied (1k image)

Aangezien vrijwel iedereen buiten de Verenigde Staten een hekel heeft aan George W. Bush leek het hem geen onaardig idee om daarom maar alle mensen van buiten de USA te blokkeren als ze zijn website willen zien. Bezoekers van buiten de VS (dus ook een ‘bondgenoten’ als Nederland of Groot-Britannië) krijgen een pagina te zien waarop een ‘Acces Denied’ mededeling wordt gegeven.

De enige verklaring die door de webmaster van georgewbush.com wordt gegeven is dat men dit heeft gedaan vanwege ‘veiligheidsmaatregelen’. Dat men hiermee het bijvoorbeeld buitenlandse journalisten onmogelijk maakt (zonder eerst allerlei omslachtige dingen te doen) om informatie over de presidentskandidaat uit de eerste hand te verkrijgen wordt hier blijkbaar mee vergeten.

Desondanks is het nog steeds, via een omweg dus, mogelijk om de site te bezoeken via een zgn. proxy-server. Hiermee kun je de website bekijken via een Amerikaanse ‘tunnel’ waardoor de site wel te bezichtigen is. Dit gaat ontzettend langzaam, maar de site is zo wel te bekijken.

Meer over dit onderwerp bij de BBC, WebWereld en NetCraft

Paddestoel smileys

Friday, October 29th, 2004


paddestoelklein (18k image)

Weg met de herfstdepressie! Een keer klikken voor meer smileys.

Jaap Boots mp3

Thursday, October 28th, 2004

JBmetgitaar (9k image)

Er zijn twee leuke mp3’s van Jaap Boots te downloaden.
MP3 – 1 Wacht maar tot het gisteren is (=cover van Tom Waits)
MP3 -2 De Paringsdans

[spam aan]
Jaap staat morgenavond overigens met zijn Natte Honden op het podium in Arnhem. Uiteraard bij Kultuurhuis Bosch. Dit dubbelconcert is samen met Andre Manuel. Mis het dus niet
[/spam uit]

Blues Brother Castro

Thursday, October 28th, 2004

bbc03small (6k image)

Deze foto van Leon van het Amsterdamse bandje Blues Brother Castro wilde ik nog aan de wereld tonen. Je moet dubbelklikken voor een groter formaat. Meer is te zien en te lezen op 3 voor 12 Arnhem-Nijmegen. BBC is megakuli!

File: Zita Swoon – A song about a girls

Thursday, October 28th, 2004

zitaswoonasongaboutagirls175 (10k image)

Spijt
Wat had ik een hekel aan het vak Frans op de middelbare school. Ik kreeg die stomme woordjes er niet in. Drie jaar had ik dit vak. Het was verloren tijd. Het enige wat me nog bijstaat is die keer dat ik eruit gestuurd ben, en (lees verder)

File: Devendra Banhart – Nino Rojo

Thursday, October 28th, 2004

devendrabanhartninorojo (6k image)

Schapen
Een schaap is belangrijk voor ons mensen. Zonder schaap is er immers geen wol. De schapen in ons land roepen vertedering op. Je ziet ze grazen in de wei en hoort ze dan een beetje blaten. Het liefst in het voorjaar met wat lammetjes die rond hun moeder dartelen. Je hebt ook (lees verder)

Antwerpen impressie

Thursday, October 28th, 2004

antwerpengallery (14k image)

Een impressie van Antwerpen