Archive for November, 2002

Rainbow High in the Sky

Wednesday, November 27th, 2002

{{customtwo}}Na de eighties revival lijkt het er nu toch echt aan tekomen: de jaren 90 revival. Ik zag namelijk op de Box (puur bij toeval hoor, anders kijk ik alleen maar naar Discovery Channel en Nederland 3) een ‘nieuw’ liedje van Starsplash, genaamd ‘Rainbow’. Dit is een cover van niemand minder dan de befaamde DJ Paul Elstak, en wel van het nummer ‘Rainbow High in the Sky’, wat in 1995 een grote hit was en waar ik destijds als brugpieper nog aardig op heb staan te hakkûh. Luister er zelf naar.

Starsplash is niet zomaar een onbekende producer, het is namelijk niemand minder dan de befaamde DJ Charley Lownoise, die destijds samen met Mental Theo (die nu kotsende jongeren op Ibiza laat zien bij MTV) net als Dj Paul Elstak ook happy hardcore hitjes had. Na de ‘break-up’ met Mentale Theo liet hij een tijdje lang weinig van zich liet horen. Hoe de tijden kunnen veranderen! Niet alleen is Lownoise back and kicking, ook heeft hij nu een hit met een cover van iemand die destijds werdt aangemerkt als de grote concurrent van het duo.

Overigens is het nieuwe nummer zelf niet veel soeps, het origineel is veel sneller (!), en ondanks dat de zangeres in het origineel veel valser zong veegt de geniale pianosolo uit de Elstak-versie de vloer aan met de versie van Lownoise. Zoals een poster op het franse forum Clubxtrem.net al opmerkte: “Le remix de “Rainbow in the Sky” est terrible!”.

Goed, nu alleen nog covers van Scatman John (Scatman’s World) en Lipstick (I’m a Raver) en we zijn weer helemaal terug in 1995 en alle huidige brugpiepers scheren hun kop weer kaal en trekken ‘aussies’ aan.

Büch

Monday, November 25th, 2002

{{customfive}}buch (15k image)
Boekenverzamelaar, reiziger, schrijver en columnist Boudewijn Büch is niet meer. Gister overleed hij, onverwacht, aan de gevolgen van een hartstilstand in zijn huis in Amsterdam op 53-jarige leeftijd. Ik kan me niemand herinneren die zo vreselijk goed over een boek (of over wat dan ook) kon vertellen op z’on prachtige manier. Ik zal hem missen.

Michael! Deel II

Monday, November 25th, 2002

{{customtwo}}mj (13k image)
Tsja, zo zou ik ook kijken als er zo iemand op me af zou komen :)

Büch

Sunday, November 24th, 2002

{{customfive}}buch (15k image)
Boekenverzamelaar, reiziger, schrijver en columnist Boudewijn Büch is niet meer. Gister overleed hij, onverwacht, aan de gevolgen van een hartstilstand in zijn huis in Amsterdam op 53-jarige leeftijd. Ik kan me niemand herinneren die zo vreselijk goed over een boek (of over wat dan ook) kon vertellen op z’on prachtige manier. Ik zal hem missen.

Michael, again

Sunday, November 24th, 2002

{{customfour}}Weer eens een link over een van de meest weerzinwekkende fenomenen van de popcultuur: Michael Jackson.

Gelooft

Tuesday, November 19th, 2002

{{customfour}}Hoe krijgen ze het klaar? Die muziek van Gelooft.nl. Ze zouden toch moeten weten dat dit onder de ‘top 10 van slechte ontwerpeigenschappen’ valt?

De kometen

Tuesday, November 19th, 2002

{{customsix}}Gister dus wezen kijken naar de Leoniden, of eigenlijk vannacht. Ik had om half 4 afgesproken samen met twee vrienden om koste wat het kost deze laatste mogelijkheid voor de komende dertig jaar om dit fenomeen waar te nemen te gebruiken. Goed, bewapend met 6 blikjes Golden Power (de goedkope Red Bull variant van de Aldi) en een zak pepernoten en ander strooigoed gingen we op weg. Helaas was het in Nijmegen nogal bewolkt, maar volgens de weersvoorspellingen zou het in ‘de kop van Noord Holland en de Flevopolder’ wat beter weer zijn. Op naar Harderwijk dus.

In Barneveld kwamen we uiteindelijk op een verlaten landweggetje waar we zijn gaan kijken of we iets konden waarnemen. Dik ingepakt met oude mutsen en slechte sjaals en met een verkrampte nek keken we recht omhoog om te kijken of we iets zouden kunnen zien. Na een tijdje lang een beetje lusteloos te hebben gestaard werden we dan uiteindelijk beloond met maar liefst één vallende ster, heel ver weg onder het wolkendek. Luid gilden we omdat we beloond werden voor onze lange tocht. Dit zorgde er helaas wel voor dat er allerlei lichtjes aangingen bij ‘de Burcht’, een lokaal herenhuis waar we de auto voor hadden geparkeerd. We reden nog door richting Harderwijk en we reden zelfs een stukje de Flevopolder in, vooral omdat dit voor iemand ‘de eerste keer’ was, in de Flevopolder dus. Helaas was hier het zicht ook nul komma nul, dus gingen we maar terug naar Nijmegen.

Uiteindelijk kwamen we om half acht ‘s ochtends weer aan in Nijmegen, met een ietwat teleurgesteld, maar toch voldaan gevoel dat we in ieder geval één vallende ster hadden gezien. Iets om later aan je kleinkinderen te vertellen, of zo.

Sterretjes

Monday, November 18th, 2002

{{customsix}}Ga nu slapen, want ik moet om half 4 ‘s nachts op om de Leoniden, oftewel de vallende sterren, te gaan bekijken met een groepje vrienden. We hebben al een taakverdeling: ik doe de Red Bull, iemand anders neemt de taak op zich voor de koffie, en weer iemand anders doet de broodjes. En ik moet morgen om 09.45 weer fijn in de collegebanken zitten. Ja, het leven is zwaar.

Top 80

Monday, November 18th, 2002

{{customtwo}}En nog meer lijstjes, eentje waarvoor jezelf niet kan stemmen, een hele opluchting lijkt me: De 100 beste albums van de Jaren ’80, volgens gerenomeerd indiemuziekmagazine Pitchfork. Vandaag nr. 100 tot 50 en morgen de andere 50. Gaat lijsten!

Lijstjes

Monday, November 18th, 2002

{{customtwo}}Veel lijstjes om op te stemmen dit jaar:

* 3FM top jaren 90 lijst
* Muziekmania Jaarplaatverkiezing
* 3voor12 Song van het Jaar

Die van 3fm is trouwens behoorlijk slecht, je kan alleen maar uit een lijstje kiezen, en maximaal één eigen nummer selecteren. In dat lijstje staat uiteraard niks wat je zelf leuk vindt, ik kon bijvoorbeeld niks vinden van dEUS of Belle & Sebastian, en dat zijn toch niet de minsten.