Archive for December, 2004

Afsluitende woorden 2004

Friday, December 31st, 2004

wickie (9k image)

Het jaar zit er bijna op. Het was een raar jaar met voor mij hoogtepunten, maar ook met dieptepunten en teleurstellingen. Ik drink nu koffie met slagroom. Een jaar moet je immers goed afsluiten. Ik gun mezelf dit. Ik zal weer op zoek gaan naar het slagroom van het leven. Op zoek naar nieuwe wegen, en misschien oude verlaten om voor de nieuwe te kunnen gaan. Voornemens heb ik niet, maar wel nieuwe ideeen. Ik lijk wat dat betreft Wickie wel. Stilzitten zit niet in mijn aard. Je zult me dus wel weer ergens tegenkomen. Ik wens jullie allemaal een goed en gezond 2005 met veel slagroom!

Korfbal

Friday, December 31st, 2004

korfbal (4k image)

In tegenstelling tot Matthijs een week geleden ben ik wel zo’n ouderwetse Neanderthaler die voetbal kijken eigenlijk best een prettige bezigheid vind. En nu de rechten bij John de Mol liggen moet Studio Sport dus met iets anders komen. Gisteren kregen we daar al een voorproefje van: 15 minuten korfbal. Nou ja, het is ook winterstop, maar desondanks sidder ik van angst voor de zondagavonden in het nieuwe jaar: eerst een half uur de uitslagen uit de Holland Casino Korfbaldivisie, vervolgens vijftien minuten de laatste verrichtingen in de Kruidvat Cricket Top en ten slotte nog een uur lang Curling uit de Croma Competitie.

Goed, volgend jaar wordt alles minder, desondanks wens ik de Gé-lezer alvast een bijzonder prettig 2005. Dat we maar allemaal aan het korfbal verslaafd raken.

Links Rechts

Friday, December 31st, 2004

linksrechts (9k image)

Ik weet niet meer wat links of rechts is. En dat is lastig. Wat is namelijk het geval. Ik had op raadselachtige wijze mijn lenzendoosje verkeerd om voor me. Nu zou je denken, die draai je dat toch gewoon om. Nee, zo simpel is het niet. De vraag is of het doosje op het moment dat de lenzen erin gingen ook al verkeerd om stonden. Het verschil tussen beide lenzen is verder minimaal. Aan de sterkte merk ik het nauwelijks. Ik ben nu variant twee aan het proberen, en die lijkt beter te kijken. Maar of het ook werkelijk zo is? Voorlopig weet ik nog steeds niet zeker wat links of rechts is.

Maak over dat geld

Friday, December 31st, 2004

tt120-20041231 (19k image)

Als iedereen nu even snel geld stort op Giro 555 kunnen we misschien nog voorkomen dat er een single uitkomt van Do,Tim van Di-Rect, Trijntje Oosterhuis,Jan Smit en Ali B. met als doel om de slachtoffers van de ramp financieel te ondersteunen.

File: VA – Bring Your Own Poison (The Rhythm Factory Sessions)

Wednesday, December 29th, 2004

VA – Bring Your Own Poison (The Rhythm Factory Sessions)
The Libertines zal hoog prijken in de jaarlijstjes over 2004. Terecht, ze leverden immers een prachtplaat af. Wat doe je dus als je iets uitbrengt waar ze op meedoen? Je zet het met een opvallende sticker op de buitenkant. Verder (lees verder)

Wereldreiziger

Wednesday, December 29th, 2004

firewallworld (26k image)

Ik voel me een wereldreiziger als ik via mijn Firewall traceer welke pc’s mij bezoeken. Zo kwam ik vandaag in Beijing (Peking), Los Angeles en New York. Andere reizen gaan naar Rome en Milaan. Lang leve het internet!

Do you know flow

Wednesday, December 29th, 2004

Do you know flow ziet het goed. Hier een link naar een plek om nog iets te doen.

Pixies @ Letterman

Wednesday, December 29th, 2004

heavenpixies (10k image)

Bejaarde Pixies doen Monkey gone to heaven live bij Dave Letterman.

(via)

Heimat 3

Wednesday, December 29th, 2004

heimat3 (7k image)

Op het moment is Heimat 3 van regisseur Edgar Reitz te zien op Nederland 3. Wat is dit een prachtige serie. Het verhaal wordt af en toe net iets onwaarschijnlijker dan Heimat 1 en 2. Toch is het een erg meeslepend geheel, waarbij ik in tranen naar het einde van deel 3 zat te kijken. Het is qua tijd geen lichte kost, maar ik heb gisteren de eerste drie afleveringen (deel 1 en 2 op video opgenomen en deel 3 op tv) bijna ademloos bekeken. En dat wil veel zeggen. Vanavond en morgenavond volgt deel 4 en 5. En zondag is er dan nog het afsluitende deel 6. Dit maakt dat de tv niet de deur uit moet. Als je het gemist hebt kun je hier de inhoud (in het Duits) van de eerste afleveringen bekijken. Kun je vanavond om 22.48 – 00.50 uur nog aansluiten.

Sneeuw

Tuesday, December 28th, 2004


sneeuwtuinthumb (13k image)

Na twaalven zat ik nog in de trein. Ik lag vannacht dus redelijk laat in bed. De wereld was wit van de kou. De temperatuur bij de Unox in Oss was -3 graden. Ik dacht nog: tijd voor Snert. Vanmorgen was het uitslapen. Er kwam echter een moment dat ik naar buiten keek. En wat zag ik? Sneeuw!