Archive for September, 2003

Zwaan

Tuesday, September 30th, 2003

{{customfive}}zwaan (8k image)

**Nederland** lijkt in een shocktoestand met de verkoop van **K.L.M.**. We hebben nog wel invloed op het beleid van **Air France** wordt in de media gemeld. Tja, dat is de toekomst in Europa, we hebben nog wel invloed……. Wen er maar vast aan.

Ik ben echter benieuwd **welke vogel** Frankrijk van stal haalt, de **haan** vliegt immers niet zo heel lang.

Jaap Boots

Tuesday, September 30th, 2003

{{customfive}}gigboots (6k image)

Ben ik een beetje aan het **surfen** stuit ik plots op cafe Nogzo in **Nijmegen**. Het blijkt nieuw te zijn. Belangrijker is echter dat **Jaap Boots** hier speelt. Ik wist niet dat hij weer op tour was. Hij leverde in 1999 het prachtalbum: **Zal de hemel** af. Deze cd is toch een van mijn Nederlandstalige favorieten allertijden. De carriere van Jaap Boots als artiest prefereer ik boven zijn VPRO dj -carriere, alhoewel het nog wel veel erger kan. Misschien dat ik nog wel even ga kijken. Ik heb het alleen niet zo op honden …

Bond

Tuesday, September 30th, 2003

{{customfour}}bond (2k image)

Een van de dingen waar mijn bloed werkelijk van gaat koken is de Bond Tegen Het Vloeken. De Bond, bestaande uit een hoop gefrustreerde oude mannetjes uit Veenendaal en Kampen is al sinds 1917 bezig om ons er van attent te maken dat vloeken écht niet kan. Goed, mensen die constant vloeken zijn ook enigszins irritant, maar de manier waarop de bond het tegenovergestelde wil bereiken is wel erg..uhh.. bont.

‘s Ochtends vroeg loop je naar een trein toe en moet je door de spoortunnel. In deze spoortunnel zijn alle (herhaal ALLE) billboards voorzien van de overbekende papegaai met de niet te missen tekst VLOEKEN IS AANGELEERD! Als je daar zo ‘s ochtends langsloopt om half acht krijg ik een beetje het gevoel alsof ik me heel schuldig moet voelen. Alsof iemand constant naast me loopt die in m’n oor ‘VLOEKEN IS AANGELEERD!’ zit te tetteren.

Om nog eens aan te dikken dat je een boef bent als je vloekt staat er op de website een prachtig lijstje met de ‘mannen en vrouwen die het meest vloeken’. Enigszins generaliserend word melding gemaakt dat ‘leerlingen’,’discogangers’ en jongeren in het algemeen tot de ergst vloekende mannen behoren. Ook bij de vrouwen zijn ‘discogangers’ (wat dat ook mogen zijn) en ‘jongeren’ erg populair.

Ook leuk is de pagina met de recentste protesten. Onder andere een student die ‘een film maakt over het paradijs’ kreeg een klacht te verduren en reageerde daar volgens de bond ‘nogal gepikeerd’ op. Barend en Van Dorp kregen ‘gele kaarten’ die ze mochten gaan uitdelen aan mensen die de ‘gvd-vloek’ uitten. Zie je het al voor je?

Gelukkig is de Bond er niet alleen voor christenen. Ook moslims zouden de teksten uit het boekenweekgeschenk van Ronald Giphart ‘aanstootgevend’ kunnen vinden. De Bond stelde voor om het gehele boekenweekgeschenk, 780.000 exemplaren, terug te trekken. De Directeur van de CPBN legde helaas het verzoek naast zich neer.

Tijd

Monday, September 29th, 2003

{{customsix}}tijd (14k image)

De **tijd** is een **spelletje** met mij aan het spelen. Eerst stond mijn horloge afgelopen zaterdag plots 2 dagen verder. Vanochtend werd ik wakker, ik keek op mijn wekker, het was 11 over 1. Ik had het gevoel dat het niet klopte. Dat bleek ook zo te zijn, want het was 5 voor 6. Twee pogingen zijn mislukt, ik hoop niet dat het gezegde: **driemaal is scheepsrecht** opgaat.

Muziekpsychologie

Monday, September 29th, 2003

{{customfive}}muziekpsych (45k image)

\Ik ben een extraverte sensatiezoeker. Ik hou van spanning en ben dominant, fantasierijk, energiek en politiek liberaal. Het liefst kijk ik naar sciencefiction -, horror-, actie- of oorlogsfilms\. Tenminste als ik de laatste Psychologie Magazine mag geloven. Ik hou namelijk van muziek in de klasse **rock en alternatief**.

Op dit blad heb ik momenteel een proefabonnement. Ik betwijfel nu echter wel zeer of ik dit zal omzetten in een vast abonnement.

Flitsauto

Monday, September 29th, 2003

{{customsix}}flitsauto (34k image)

Veel te laat reed ik tegen de schemer met mijn auto van mijn werk terug naar huis. Ik voelde me een beetje duf, vermoeid, op de automatische piloot tot een tegenligger begon te seinen. Ik dacht eerst dat er misschien een lamp stuk zou zijn. Ik verminderde mijn snelheid tot 70, was nog aan het denken wat het anders kon zijn. Daar zag ik hem staan: **de flitsauto**. Op deze weg mag je 80. Ik zal mijn bankrekeningnummer even geven waar ze het bedrag voor -10 km kunnen storten.

Leuke cd van …..

Sunday, September 28th, 2003

{{customfive}}mpspears (9k image)

Dit bericht staat op marktplaats.nl. Waarom weet ik niet dat Britney een leuke cd heeft uitgebracht?

Kijkers voor het raam

Sunday, September 28th, 2003

{{customsix}}kijker (25k image)

Ik heb een benedenwoning zonder voortuin direct aan de straat. Voor het eerst in mijn leven heb ik een poster opgehangen. Ik moet er even aan wennen dat er mensen stoppen om deze te gaan lezen.

Muziek door mijn huis (1)

Saturday, September 27th, 2003

{{customsix}}muziekgenot (12k image)

Deze muziek klonk vandaag door mijn huis:
**
Talking Heads – Stop making sense
Wallrus – The wind blows witches from the sky
Throtttlerod – Hell and high water
Queens of the stone age – songs for the deaf
**

Voetbal

Saturday, September 27th, 2003

{{customfive}}voetbal (6k image)

Als ik ergens niets mee heb dan is het met **voetbal**. Nu lees ik dat de **politie** in 2002 – 2003 maar liefst 321.428 netto aan uren kwijt was aan de begeleiding in het betaalde voetbal. Omgerekend betekent dit dat ik per jaar meer dan **25 Euro** aan belasting betaal om deze ellende in goede banen te leiden. Mijn mening is dat we dat betaalde voetbal dus maar **af** moeten **schaffen**. De politie kan de tijd dan ook aan nuttiger zaken besteden. De partij die mijn standpunt totaal overneemt heeft **mijn stem** bij de eerstvolgende verkiezing.