Archive for July, 2002

Vakantie!

Friday, July 26th, 2002

Gé gaat op vakantie voor twee weken. Voor verpozing en dergelijke kun je de archieven nog eens napluizen of andere weblogs lezen.

Lift & There There

Tuesday, July 23rd, 2002

{{customtwo}}Radiohead is weer aan het toeren. Voornamelijk in Spanje en Portugal. Gister waren ze in Lissabon, waar ze maar liefst 9 nieuwe liedjes speelden en een hoop oude, ook een aantal die ze hadden ‘opgewarmd’ zoals het nummer Lift (voor ‘t laatst op Pinkpop 1997 gespeeld). Zie de volledige setlist hier. En aangezien we bandruimte kwijt willen hebben we ook twee MP3’s van nieuwe nummers van dat concert: het al eerder genoemde Lift en het nieuwe nummer There There, met dank aan Littlerowboat.net.

Top 100

Sunday, July 21st, 2002

{{customtwo}}En daar is weer een lijstje met De 100 Beste Albums Allertijden, deze keer onder de noemer ‘The Best Albums Ever…honestly!’. Zonder notering, dus Belle & Sebastian’s ‘If You’re Feeling Sinister’ is even goed als Kiss’ ‘Destroyer’ en REM’s ‘Green’ is even goed als Meatloaf’s ‘Bat Out of Hell’. Goed, smaken verschillen…

100 albums…

Saturday, July 20th, 2002

{{customtwo}}Slaat werkelijk helemaal nergens op, want ik kan nu wel m’n halve collectie wegkieperen: 100 albums die je onmiddelijk uit je collectie moet verwijderen.

4daagse 2

Friday, July 19th, 2002

{{customsix}}Laatse dagen eigenlijk alleen maar uitgeslapen en naar de vierdaagse geweest. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om te gaan, maar hoe je het ook bekijkt: je wordt er altijd mee geconfronteerd! Zoals gisteren toen de Wazo’s (WAndelZOmbies) langs mijn straat kwamen en ik nergens langs kon en ik er ongeveer een kwartier over heb gedaan om naar de andere kant van de straat (!) te komen. Nou ja, er was toch één lichtpuntje: de Valkhofaffaire, oftewel de bandjes die op het Valkhof stonden. O.a. Viva La Fête en Eboman gezien. Dat was toch wel leuk. En natuurlijk op vrijdagmiddag om 18.00 als de laatste mensen over de streep komen die bijna kruipen.

Bavaria: voor echte mensen

Wednesday, July 17th, 2002

{{customone}}Bavaria heeft sinds kort een nieuw etiket. En een nieuwe slogan: Bavaria: Bier voor echte mensen. Tsja, dan vraag je je toch af wat voor wezens Grolsch of Heineken-drinkers dan zijn. Geen ‘echte’ mensen in ieder geval. Mischien aliens? klonen? namaak-mensen?. Jammer dat Bavaria dát niet op hun etiketten zet.

Janis Ian

Tuesday, July 16th, 2002

{{customfour}}Waarschijnlijk al door zo’n beetje elk weblog gelinkt, maar het blijft een goed artikel: The Internet Debacle. Over waarom MP3’s juist goed zijn voor artiesten. Het artikel is gescheven door Janis Ian, die een aantal hitjes had in de jaren ’70 en ’80.

4daagse

Sunday, July 14th, 2002

{{customsix}}Ja, het is weer (*zucht*) vierdaagse in Nijmegen. Wat betekent: een stadscentrum dat omgebouwd is tot mega-attractiepark met op elke hoek van de straat biertaps, shoarmastalletjes en stalletjes waar je knipperende brillen en rendierhorens kan kopen. In de stad komen is bijna niet mogelijk, er uit komen al helemaal niet, en de hele dag wordt je aangeklampt door Duiters en Engelsen die vragen waar de coffeeshops en/of klompenwinkels toch zijn. En nee, niet alleen wandelaars komen naar Nijmegen, ook feestgangers, want er zijn ook een hele week allerlei geweldige bands voor niks te zien, zoals bijvoorbeeld artistieke hoogvliegers als Kane, Di-Rect en natuurlijk de onvermijdelijke Kelly Family.

Voorgaande jaren vluchte ik altijd de stad uit naar andere oorden tijdens deze periode, maar helaas lukte dat dit jaar niet. Goed, ik blijf maar gewoon een week lang binnen zitten en koop bij de supermarkt maar veel magnetronmaaltijden voor de hele week zodat ik in ieder geval niet naar buiten hoef.

Helaas ontkom ik daar niet al het loopgeweld mee, want de wandelaars komen ook door mijn straat heen. (nogmaals diepe *zucht*)

Spirit!

Friday, July 12th, 2002

{{customone}}Vreemde film, die Spirit, Hengst van het Woeste Westen. Gaat blijkbaar over een paard, dat niet kan spreken (dieren praten toch altijd in tekenfilms?) en waarvan de gedachten wél worden ‘gezongen’ door niemand minder dan de uitgerangeerde Bryan Adams (nee, dit bedenk ik niet ter plekke). En dan die titel! ‘Hengst van het Woeste Westen’, daar heb ik hele andere assiocaties mee. Maar goed, wellicht is het wel een hele leuke film!

Explodingdog

Thursday, July 11th, 2002

{{customfour}}Explodingdog.com heeft weer een geniaal plaatje gepost.