Archive for April, 2003

REM in Nederland

Wednesday, April 30th, 2003

{{customfive}}REM2003 (33k image)

**R.E.M.** komt eindelijk weer in Nederland. Joepie! De kaarten zijn hier al besteld. De data zijn 21 juni in Tivoli Utrecht en 22 juni in HMH Amsterdam. Een rib uit mijn lijf, maar een mens moet al eens wat. Als u ook een rib teveel hebt dan kunt u kaarten bestellen via Ticketservice.

Nieuwe cd-releases per 30 april

Wednesday, April 30th, 2003

{{customfive}}
Al een bestemming voor uw vakantiegeld? Wij hebben deze nu wel. Er komen weer **nieuwe cd- releases** aan. Hieronder een Gé -selectie:

6 mei:
The Bluetones: Luxembourg
Blur: Think Tank
Cracker: Oh Cracker, Where Art Thou?
John Hiatt: Beneath This Gruff Exterior
26 mei:
Grandaddy: Sumday
Led Zeppelin: How the West Was Won
2 juni:
Buddy Guy : Blues Singer
Eels: Shootenanny!
I Am Kloot: Title
Stereophonics: You Gotta Go There to Come Back
9 juni:
Metallica: St. Anger
Mogwai: Happy Songs For Happy People
Radiohead: Hail to the Thief
16 juni:
Jamaï: First
The Waterboys: Universal Hall
18 augustus:
Guided By Voices: Earthquake Glue

De totale releaselijst is te vinden bij 3 Voor 12.

Ei

Wednesday, April 30th, 2003

{{customfive}}Het lijkt een 30-april grap, maar het is echt waar: Dankzij eiwit 5000gb op harde schijf. Het duurt volgens de fabrikant nog 6 tot 10 jaar voordat de schijven te koop zijn, maar daar hoef jij niet op te wachten, toch? Dus, pak wat eieren uit de kelder, schroef je computer open, en maak eindelijk plaats voor al die illegale MP3’s en vieze pornofilms die niet op je schijf passen!

Stilte

Wednesday, April 30th, 2003

{{customtwo}}Gisteravond was er bij RAM, het VPRO-cultuur programma, een mooie en inspirerende thema-avond over het thema ‘stilte’. Er was ondermeer een filmpje waarin een kunstenaar en een dichter plekken lieten zien die zij opzochten om te schrijven, dan wel te dichten. Elly de Waard, de dichter, liet een stuk muziek horen van, naar ik meen, Philip Glass waarin zij ‘stilte’ vond. Wat ik zo mooi vind is dat mensen die muziek aan anderen laten horen zich nooit, op geen enkele manier, raad weten met het hun houding. Ook bij Elly de Waard was dit fenomeen weer duidelijk te zien: ze rommelt een beetje met haar bril, loopt te ijsberen op haar rode tapijt, terwijl ze zich ook bewust is van de camera die aanwezig is. Toevallig zag ik hetzelfde fenomeen ook bij ‘Netwerk': een fan van de Havenzangers wil voor de camera een nummer opzetten en loopt te stuntelen met het afspeelapparaat, waarna het verkeerde nummer uit de speakerboxen klinkt. “Shit, verkeerd nummer. Kan dat ding even uit?” vraagt ze aan de cameraman, waarna ze ondanks dat verkeerde nummer toch nog opmerkt: “Maar dit is ook een goed nummer hoor!”.
Heeft u zelf wel eens plaat opgezet voor iemand anders? En wist u hoe u moest gaan staan zonder dat het er raar uitzag? Je zet zo’n plaat op, kijkt een beetje naar de grond en hoopt dat het nummer niet al te lang duurt.
Maar goed, we dwalen af. In het RAM-programma was ook nog een ander mooi filmpje over het thema ‘stilte': Wim Emmerink, een dove man, maakte gebarentaalpoezië. Het enige wat we over het gedicht weten is dat het over “groei” gaat, maar ook zonder die omschrijving zijn de wilde armgebaren van Emmerink voldoende om te beseffen wat zijn onderwerp is.
Samengevat dus een bijzonder verdienstelijke aflevering van dit cultuur-programma. Voor wie het nog eens wil zien: aanstaande Maandag om 14.37 wordt het herhaald op Nederland 3.

Topman

Tuesday, April 29th, 2003

{{customfive}}
topinkomen2 (12k image)

Aldus een artikel in \de Volkskrant\ van vandaag. Een werknemer bij Gé verdient **niets**. Onze topman verdient dus **36 keer niets**. Dat kan inderdaad best iets minder.

Westerse weelde in Bagdad

Tuesday, April 29th, 2003

{{customsix}}

Onder de kop: \Westerse weelde in Bagdad\ is er een grote foto op de voorkant van \de Volkskrant\ geplaatst. Het onderschrift luidt: \Een stel mannen gluurt naar binnen bij een drankwinkel in Bagdad, die uitbundig reclame maakt voor whisky. Sinds de val van Sadam Hussein en zijn autoritaire bewind wordt in Irak niet alleen sterke drank openlijk verkocht, maar ook tot voor kort verboden boeken, satellietschotels, dvd’s – en vrouwen.\ Pardon, wat zegt u? Vrouwen worden er verkocht? En het gaat dan om Westerse vrouwen? Als u plots vriendinnen mist dan weet u waar ze zijn.

Geluidsoverlast

Tuesday, April 29th, 2003

{{customfive}}
noise (2k image)

Draait u ook wel eens de muziek te hard? Je zult er maar behoefte aan hebben. Een man uit Zwaag heeft nu een vergunning aangevraagd om dit te mogen doen. Nu blijkt er voor particulieren geen regelgeving te zijn, maar voor horeca wel. Het blijft smullen in het brave Nederland. Ik ga mijn versterker maar eens opendraaien.

Meer info: artikel

Coldfeet, het is bijna gebeurd

Sunday, April 27th, 2003

{{customtwo}}adamrachel (12k image)

Het GTST voor de intellectueel: \Coldfeet\, is bijna ten einde. **Rachel** is ons hedenavond ontvallen na een tragisch auto-ongeluk. Adam, zijn vrienden en de kijkers blijven verslagen achter. Ik rouw uiteraard met ze mee. In Engeland trok de uitzending 10 miljoen kijkers. Hier zullen het er wel iets minder geweest zijn. De 33-jarige actrice \Helen Baxendale\ gaat nu meer tijd aan haar kinderen besteden. Eens kijken wat ik nu met de zondagavond moet. Snik, \Coldfeet\, je was een geweldige serie.

WIETZOT 27-4-2003

Sunday, April 27th, 2003

{{customseven}}
wietzot (6k image)

Wat is heet en wat is not? Kijk hier voor de nieuwe WIETZOT! Van 27 April tot 2 Mei.

Zondag
NED3, 2010: Cold Feet. Engelse humoristische dramaserie.
NED3, 2210: Het Aanzien van Nederland: jonge architecten ontwerpen een nieuw gebouw, wat in Almere gebouwd zal worden. één van deze gebouwen wordt uiteindelijk ook echt gebouwd in de stad.
NET5, 2125: I Love 1996. Vernederlandste versie van de BBC-documentaire over wat er hip en cool was in 1996.

Maandag
SBS6, 2030: Film: The Mummy. Special effects extravaganza over een man in gewaden gewikkeld (ook wel ‘mummie’ genoemd) die opstaat en mensen gaat terroriseren.
NED3, 2315: The Sopranos. Amerikaanse dramaserie over een maffia-familie. Tweede reeks.
BLG2, 2220: A Touch Of Frost. Engelse detectiveserie met & over Jack Frost.

Dinsdag
NED3, 2315: R.A.M. Cultureel-informatief programma van de VPRO.
BLG2, 2250: Journeys with George. Alexandra Pelosi gaat mee met de verkiezingscaravaan van George W. Bush in 2000 op zijn race naar het witte huis. Intrigerend beeld van de man die nu ‘de wereld regeert’, maar zich in de verkiezingsbus voornamelijk bezighoud met de journalisten zo in te pappen dat ze goede artikelen over ‘m schrijven.
RTL5, 2030: Film: Dave. Nog meer Amerikaanse presidenten. In deze film krijgt de president van de USA een beroerte, en kan daardoor niet meer functioneren. Het wordt echter geheimgehouden en er wordt een vervanger in zijn plaats neergezet.

Woensdag
NED3, 2048: Het Uur van de Wolf: Willem Ruis. Documentaire over deze bekende quizmaster, die stierf aan een hartaanval.
CONCERTZENDER, 2000: Peter Schat. De eerder dit jaar overleden componist Peter Schat had vele vernieuwende muzikale composities op zijn naam staan. De Concertzender laat twee uur lang zijn muziek horen.
NED3, 2003: French & Saunders special. French & Saunders parodieëren de ‘In De Ban van de Ring’ film.

Donderdag
NED2, 2125: Rail Away: Brazilië. Over de bijzondere spoorlijnen in dit land.
BBC1, 2130: Changing Rooms. Twee koppels toveren bij elkaar een kamer in het huis om tot iets waarvan ze denken (hopen) dat de ander het leuk vind.
NGCL: 2000: Bollywood. Over hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij de productie van een Bollywoodfilm.

Vrijdag
SBS6, 2030: Film: Galaxy Quest. Geslaagde parodie op het Science-Fiction genre met onder meer Sigourney Weaver.
NED1, 2030: Moord in het mediapark. Reconstructie van de moord op Pim Fortuyn.
NED3, 2128: Keuringsdienst van Waarde. De vleesindustrie propageert met de ‘even checken’ campagne dat hiermee de herkomst van het vlees is te achterhalen. Dit blijkt echter in de praktijk voor de consument een stuk moeilijker te zijn dan het lijkt.

The Doors in 2003

Saturday, April 26th, 2003

{{customsix}}fire (98k image)

Al zappend kom je wel eens langs een muziekzender, zoals MTV. Blijkt er een \prachtige\ nieuwe single te zijn van ene Will Young. Jawel, hij zingt:
\You know that it would be untrue
You know that I would be a liar
If I was to say to you girl,
We couldn’t get much higher\

De verdere tekst staat hier.

Dat klinkt bekend. Kraak, denk, pieker, eureka! het is een cover van
the Doors
. Gé ontrafelt uiteraard alle raadsels voor u.

Toch kunnen de pubers van nu de originele Doors weer gaan zien. Nou ja, origineel is het eigenlijk niet, want het is nu een The Doors 21 Century. The originele Doors -leden \Robbie Krieger\ (gitaar) en \Ray Manzarek\ (orgel) gaan hier voor zorgen. \Jim Morrison\ (zang) had even andere dingen te doen. Zijn taak wordt overgenomen door the Cult -zanger \Ian Astbury\. \John Densmore\ (drums) had er nu even geen trek in. Hij zei zelfs dat het logo en de naam de mensen misleidt.

Gé zal er niet bij zijn. Ook zit hij niet meer voor MTV. Hij is nu te druk met het genieten van het prachtige \Doors\ -materiaal dat in zijn cd-kast staat. Sommige dingen in het leven moet je simpelweg laten zoals ze zijn.