Rainbow High in the Sky

{{customtwo}}Na de eighties revival lijkt het er nu toch echt aan tekomen: de jaren 90 revival. Ik zag namelijk op de Box (puur bij toeval hoor, anders kijk ik alleen maar naar Discovery Channel en Nederland 3) een ‘nieuw’ liedje van Starsplash, genaamd ‘Rainbow’. Dit is een cover van niemand minder dan de befaamde DJ Paul Elstak, en wel van het nummer ‘Rainbow High in the Sky’, wat in 1995 een grote hit was en waar ik destijds als brugpieper nog aardig op heb staan te hakkûh. Luister er zelf naar.

Starsplash is niet zomaar een onbekende producer, het is namelijk niemand minder dan de befaamde DJ Charley Lownoise, die destijds samen met Mental Theo (die nu kotsende jongeren op Ibiza laat zien bij MTV) net als Dj Paul Elstak ook happy hardcore hitjes had. Na de ‘break-up’ met Mentale Theo liet hij een tijdje lang weinig van zich liet horen. Hoe de tijden kunnen veranderen! Niet alleen is Lownoise back and kicking, ook heeft hij nu een hit met een cover van iemand die destijds werdt aangemerkt als de grote concurrent van het duo.

Overigens is het nieuwe nummer zelf niet veel soeps, het origineel is veel sneller (!), en ondanks dat de zangeres in het origineel veel valser zong veegt de geniale pianosolo uit de Elstak-versie de vloer aan met de versie van Lownoise. Zoals een poster op het franse forum Clubxtrem.net al opmerkte: “Le remix de “Rainbow in the Sky” est terrible!”.

Goed, nu alleen nog covers van Scatman John (Scatman’s World) en Lipstick (I’m a Raver) en we zijn weer helemaal terug in 1995 en alle huidige brugpiepers scheren hun kop weer kaal en trekken ‘aussies’ aan.

Comments are closed.