Bond

{{customfour}}bond (2k image)

Een van de dingen waar mijn bloed werkelijk van gaat koken is de Bond Tegen Het Vloeken. De Bond, bestaande uit een hoop gefrustreerde oude mannetjes uit Veenendaal en Kampen is al sinds 1917 bezig om ons er van attent te maken dat vloeken écht niet kan. Goed, mensen die constant vloeken zijn ook enigszins irritant, maar de manier waarop de bond het tegenovergestelde wil bereiken is wel erg..uhh.. bont.

‘s Ochtends vroeg loop je naar een trein toe en moet je door de spoortunnel. In deze spoortunnel zijn alle (herhaal ALLE) billboards voorzien van de overbekende papegaai met de niet te missen tekst VLOEKEN IS AANGELEERD! Als je daar zo ‘s ochtends langsloopt om half acht krijg ik een beetje het gevoel alsof ik me heel schuldig moet voelen. Alsof iemand constant naast me loopt die in m’n oor ‘VLOEKEN IS AANGELEERD!’ zit te tetteren.

Om nog eens aan te dikken dat je een boef bent als je vloekt staat er op de website een prachtig lijstje met de ‘mannen en vrouwen die het meest vloeken’. Enigszins generaliserend word melding gemaakt dat ‘leerlingen’,’discogangers’ en jongeren in het algemeen tot de ergst vloekende mannen behoren. Ook bij de vrouwen zijn ‘discogangers’ (wat dat ook mogen zijn) en ‘jongeren’ erg populair.

Ook leuk is de pagina met de recentste protesten. Onder andere een student die ‘een film maakt over het paradijs’ kreeg een klacht te verduren en reageerde daar volgens de bond ‘nogal gepikeerd’ op. Barend en Van Dorp kregen ‘gele kaarten’ die ze mochten gaan uitdelen aan mensen die de ‘gvd-vloek’ uitten. Zie je het al voor je?

Gelukkig is de Bond er niet alleen voor christenen. Ook moslims zouden de teksten uit het boekenweekgeschenk van Ronald Giphart ‘aanstootgevend’ kunnen vinden. De Bond stelde voor om het gehele boekenweekgeschenk, 780.000 exemplaren, terug te trekken. De Directeur van de CPBN legde helaas het verzoek naast zich neer.

One Response to “Bond”

  1. Irene Says:

    Ik heb ooit eens zo’n poster gezien, waar met een marker te tekst was bijgeschreven: "Bidden ook!"