Wiki

Wiki (13k image)

U wist vast wel dat er mensen zijn die de Wikipedia, behalve in het Nederlands ook hebben vertaald in andere obscure talen als het Esperanto, Plattdüütsch en ook de Hongaarse taal waarvan de inwoners, zoals u wellicht wel wist, alle dingen beter vinden in het Hongaars en er zelfs heilig van overtuigd zijn dat Shakespeare mooier in het Hongaars dan in het Engels is.

Maar wist u ook dat er een Limburgse variant is? De bezoekers wordt verwelkomt met de woorden: Wikipedia is ein gratis vrieën inhaud-encyclopedie in väöl tale die in samewirkingsverbandj weurt gesjreve. Als u er niks van snapt: lees het hardop voor in uw beste imitatie van Maxime Verhagen en het kwartje valt.

Overigens staan er ook grove fouten in de Lèmburgse Wikipedia: de pagina van Maastricht opent met: Mestreech is neet allein d hoofstad vaan Nederlands Limburg mèh ouch de groetste gemeinte. Daoneve is ‘t wel de aajdste stad vaan Nederland. Dat laatste klopt natuurlijk niet: de oudste stad van Nederland is uiteraard Nijmegen.

2 Responses to “Wiki”

  1. Jonas Says:

    De Nederlandse Wikipedia schrijft: ‘één van de twee steden in Nederland die zich de oudste stad van Nederland noemt’. Dat lijkt me de beste beschrijving, want wat is een ‘stad’?

  2. Hay Says:

    Ach, allemaal onzin. Nijmegen is gewoon de oudste, die Limburgers zijn gewoon jaloers ;)