Nick Hornby

hornby (7k image)

Onder de muziekliefhebbers was de film High Fidelity een hit. Deze was gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby. Het ging echter allemaal langs mij heen.

Afgelopen zomer was er een ommekeer inzake de schrijver. Ik nam de pocket Een jongen van hem mee op sleeptouw door Noorwegen. Elke avond voor het slapen gaan las ik een hoofdstuk. Met een glimlach viel ik dan in slaap en stond eigenlijk te popelen hoe het boek verder zou gaan. Overdag moest er echter gefietst worden en een boek lezen in een duistere tent met zaklamp is ook niet alles.

En toen was het kerstvakantie 2004. Ik moest maar weer eens een boek gaan lezen. Ik kocht een ander boek van Nick genaamd Hoe ben je een goed mens? Dit was weer erg geslaagd. Ik werd niet gehinderd door gefiets of andere rare dingen die een mens zoal wil doen. En nu is het boek uit. Ik sta te popelen om weer een boek van hem te lezen. Er zijn er gelukkig nog een paar over. Ze staan alleen niet op mijn boekenplank.

2 Responses to “Nick Hornby”

  1. Billy Clismo Says:

    Mag ik Fever Pitch aanraden? Zijn eerste boek, over het leven van een Arsenal-supporter is echt hilarisch!

  2. Ewie Says:

    Als ik pockets in de boekhandel van hem zie die ik nog niet ken gaan ze blindelings mee. Ik heb zo’n vermoeden dat al zijn boeken wel leuk zijn om te lezen.