Living Colour is terug

{{customtwo}}lc (21k image)

Reünies, ik ben er in het algemeen niet weg van. De bands is over het hoogtepunt heen. De reden dat men weer gaat toeren is vaak geld. Eén van de bands die weer bij elkaar is heet: **Living Colour**. Deze crossover -band maakte furore begin jaren ’90. Ik zag ze nog net ten tijde van hun zwanenzang \Stain\. Dit was ergens rond 1994.

De beweegreden ken ik niet, maar de heren zijn weer bij elkaar. Ze volgden diverse muzikale sporen, maar die komen kennelijk toch weer bij elkaar uit. De muzikanten zijn niet de minsten. Muzikanten als \Vernon Reid\ (gitaar) , \Dough Wimbish\ (bas) mogen toch best tot de wereldtop gerekend worden.

Gisteravond stonden ze op \Podium Hardenberg\ in Hardenberg. Er was zelfs een nieuw album te presenteren, namelijk \CollideØscope\. Deze nummers mochten er zijn. Het slingerde van de harde naar de gevoelige snaar. Het nieuwe werk werd aangevuld met oudere nummers, zoals \Love rears it’s ugly head\. Het spelplezier straalde er vanaf. De heren waren megamelig. Alleen de cover van \the Beatles\ had voor mij niet gehoeven, dan toch liever wat meer eigen ouder werk. \Crosstown trafic\ van \Hendrix\ mocht er echter zijn. Megamelig bleef het: \What’s your favorite colour?\. Je raadt het al: \Living Colour\.

Qua podiumpresentatie heeft zanger \Corey Glover\ veel energie en stemvolume. Ik vond hem wel wat clownesk overkomen met sportkleding en geblondeerd haar. Jammer ook dat hij tot twee keer toe het publiek in moest lopen. De eerste keer was het spontaan, maar om dan nog een keer…….

Maar goed, ik zal niet zeuren. Spelen kunnen ze nog steeds. Ik mocht ze nog eens van zeer dichtbij aanschouwen. Het nieuwe werk klonk goed. **Living Colour** is weer terug aan het muziekfront!

2 Responses to “Living Colour is terug”

  1. Neneh Says:

    ‘t was dat we een heel huis vol visite hadden anders was ik even die kant opgereisd!
    Het lijkt mij ook wel de moeite waard!

  2. Ewie Says:

    Die had je mee kunnen nemen, want er waren nog kaarten over. ;-)