gé in ‘t nieuw

Als u de afgelopen uren Gé probeerde te kijken heeft u waarschijnlijk een paar keer vreemd gekeken: opeens was de pagina weg of zag er raar uit. Dat had een reden: de lay-out is compleet aangepast. U merkt er waarschijnlijk weinig van, de lay-out ziet er nog behoorlijk hetzelfde uit, maar onder de motorkap is er een grote verandering: de gehele pagina is nu namelijk in tabellen-loos CSS. Dat betekent in principe dat de lay-out wordt gescheiden van de tekst, wat een stuk netter is dan alles door elkaar.

Wat voor voordelen dat heeft? Dat je heel makkelijk dingetjes kan veranderen zonder gelijk alle pagina’s te gaan veranderen. En dat je ook andere lay-outs kan aanbieden voor andere platforms. Zoals bijvoorbeeld een versie zonder lay-out voor mensen met een langzame interverbinding vanaf bijvoorbeeld een GSM of PDA. Handig!

4 Responses to “gé in ‘t nieuw”

  1. Ewie Says:

    Dit is dus een GéTI – uitvoering. Wow!

  2. tetraplan Says:

    Hiep hiep voor Gé! Tabellen zijn zó 1998.

  3. tetraplan Says:

    Hé, er wordt geloof ik op dit moment flink geklust. Ik wilde net een berichtje plaatsen over het feit dat op de commentaar-pagina de .css kapot was en prompt doet ‘ie het weer.

    Mooi trouwens.

  4. Hay Says:

    Er werd inderdaad weer geklust: de commentaarpagina’s zijn nu ook in CSS. Nu alleen nog de balkenende-vertaler.