{{customsix}}mobi (21k image)

Ik had een abonnement nodig, voor mijn mobiele telefoon. Daar begon het mee, wat in het begin zo makkelijk leek was uiteindelijk een zoektocht die me vele uren van mijn leven heeft gekost, deze week althans. Ik zat op een pre-paid toestel bij T-Mobile, voorheen Ben. Die kaartjes kocht ik op een gegeven moment wel érg vaak dus moest er een abonnement komen. Geen probleem, leek mij zo: op de site stond een ‘introductieabonnement’ van €7,50, voor 75 minuten per maand, wat mij genoeg leek. Maar neen, dan kun je het nummer niet behouden, want dat kan alleen met het abonnement van €15 euro, voor hetzelfde aantal minuten per maand. Bovendien komt er ook nog eens €50 euro aansluitkosten bij, omdat ik blijkbaar een ‘nieuwe’ gebruiker ben. En als je dan die 15 euro keer twaalf maanden doet, en 50 euro erbij doet dan heb je toch heel erg snel het bedrag waarvoor je ook een nieuwe telefoon met abonnement kunt kopen, bovendien kun je dan ook gewoon het nummer meenemen.

Goed, dat werdt dus een nieuwe telefoon, eigenlijk wilde ik helemaal niet zo veel bijzonders, maar als je dan kijkt wat voor telefoons je gratis bij een abonnement krijgt begint er toch wel iets van ouderwetse koopwoede op te komen, wil ik zo’n kekke Nokia 3510i met kleurtjes, Java spelletjes en achtergrondjes? Of toch maar zo’n fijne Siemens C55 met geluidjes die je zelf kan opnemen?

Op een gegeven moment voel je jezelf net zo’n vervelend neefje die op het laatste familiefeestje uitgebreid begon te vertellen over wat hij wel allemaal niet kon met z’n nieuwe telefoontje.

Toch heb ik uiteindelijk een keuze maken voor de Sony Ericsson T310, die je bovenaan ziet. Dit wonder der techniek heeft 32 Polyfonische geluiden, een force-feedback joystick en zelfs een fotocamera, als je daar geld voor over hebt. Je schijnt er ook nog mee te kunnen bellen.

Nu nog een paar dagen wachten en dan ben ik weer helemaal ‘bij’ en kan ik gaan hangen met al mijn andere mobihomies op het schoolplein.

One Response to “”

  1. Teaareatwhy Says:

    Zat je op een pre paid toestel? Dat lijkt me niet de bedoeling van zo’n ding. Maar het kan ook aan mij liggen.