Gabbers

{{customsix}}Ik heb gister voor slechts één euro de geniale cd ‘Hardcore Generation II’ gekocht. Het ziet er geweldig uit, met op de voorkant zo’n meisje met een paardenstaart en een leesbril. De cd bevat onder meer de classics ‘We Declare War’ van de Rotterdam Terror Corps (tegenwoordig weer heel actueel), de Radical Rixmix van ‘Mossels’ van de Mosselman, en uiteraard het onvolprezen ‘I’ll Be Your Only Friend (Fucking Hardcore Mix) van de geniale Hardcore Motherfuckers.

Voor mij is dit nostalgie, ik was nog een brugpieper toen ‘gabber’ in was, en ik stond op schoolfeesten heel nerveus te kijken hoe die grote jongens uit HAVO2 wild met hun benen stonden te zwaaien en de oerkreet ‘Hakkuh!’ schreeuwden. Ik nam de illegale ‘Hardcore Radio’ op, die alleen in het weekend ‘s werd uitgezonden, en draaide dat bandje dan de hele week op m’n walkman. Goed, op een gegeven moment bekeerde ik me en spoelde ik er Nirvana overheen, maar ik heb nog steeds wel ergens een bandje met veel geschreeuw en gedreun.

Nu is het nog maar een paar jaar geleden, maar over 30 jaar is het nostalgie en dus HANDEL. Dan zie je TelSell reclames op tv voor ‘The Classics of the Gabbernineties’. Aangeprezen door een kale vijftiger in een trainingspak, die je eraan herinnert hoe je destijds in die ‘goede ouwe tijd’ strakstond en je voor de eerste keer een meisje kuste.

Ik huiver er nu al voor.

Comments are closed.