Seedling & Norma Jean

pressphoto-SEEDLING (11k image)

Heey ho Arnhem en omgeving, vrijdag a.s. allemaal naar Kultuurhuis Bosch om naar Seedling te gaan kijken. Krijg je er ook nog een nieuw aanstormend bandje genaamd Norma Jean bij. En nee, ik heb geen aandelen in Bosch ….. Ik draai wel wat plaatjes …..

Het persbericht:

Seedling doet gelukkig nog even Arnhem aan

Net voor een ingelaste pauze staat op vrijdag 26 juni de Amsterdamse poprockformatie Seedling bij Kultuurhuis Bosch op het podium. Seedling bestaat uit drie dames en een heer. In 1997 werd de band opgericht en stond al op de nodige (grote) podia, zoals Lowlands, Noorderslag en Huntenpop. Het songmateriaal is opvallend, getuige hun laatste alom geroemde album uit 2003: “Let’s play songs, boys & girls.” Het werd de cd van de week in het NRC Handelsblad. Oor zei erover: “Eigenwijs, jong, technisch begaafd en nog geschikt voor een breed publiek ook.” Het album stond vervolgens 8 weken in hun Moordlijst met als hoogste notering een 4e plaats. In de sound van Seedling spelen de dubbele zang en vervormde vioolgeluiden een hoofdrol, naast de puntige gitaar, groovende bas en frisse samples. De songs zijn inventief van opbouw, catchy en dansbaar, m.a.w. ze bezitten alles wat pure pop zo onweerstaanbaar maakt. Muzikale referenties zijn te vinden in bands als Throwing Muses, dEUS, Posies en The Velvet Underground. Toch klinken ze origineel, en eigenzinnig. Het is niet voor niets dat de bekende Engelse DJ John Peel ze voor een sessie naar Engeland haalde. Maar waar het ook is, spelen staat bij Seedling altijd voorop. Er mag dus wel wat van het optreden verwacht worden. Mis het niet!
Het voorprogramma Norma Jean is nu nog geen grote naam, maar is zeker een aanrader. In de nabije toekomst zouden we hier nog wel eens veel van kunnen horen. De artiestennaam van Norma Jean was Marilyn Monroe, het is dan ook geen toeval dat ze opwindende popliedjes maken. Voorvrouw Marloes weet het publiek in ieder geval ondubbelzinnig te bespelen. Je bent gewaarschuwd. Als alles goed is dan verschijnt dit jaar nog het debuut. Je hoeft dit echter niet af te wachten, want je kunt ze nu al live zien spelen.
Na de optredens is er nog een afterparty met dj’s Dubbel Mono en Ewie.
Kultuurhuis Bosch is gevestigd aan de Apeldoornsestraat 4 te Arnhem De avond vindt plaats op vrijdag 26 juni. De zaal is open om 20.30 uur. De entree bedraagt slechts € 5,-.

One Response to “Seedling & Norma Jean”

  1. Nicole Says:

    Ja hoor ik ben er bij. :-)