Twee avonden in Bosch

thomrevolver (12k image)

De afgelopen twee dagen waren er leuke activiteiten in Kultuurhuis Bosch te Arnhem.
Vrijdag was er een DRGA DRGA -labelavond. Het was een beetje een rare avond doordat verschillende muzikale stromingen een avond vulden voor te weinig publiek. De aftrap werd gedaan door CarmenKata. Zij bracht haar liedjes met gitaar ondersteund door een drummer. Op cd klinkt het allemaal best aardig, maar live was het rommelig en minder. Na afloop begon het Nijmegense Havelaar hun electrodoos open te trekken. Er is muziek die ik simpelweg niet begrijp. Deze muziek behoort hiertoe. Hierna was er een lange dj -set van wel 3 nummers van mij. Zeer goed, dat begrijp je wel. Het Engelse Fiel Garvie nam het over. De muziek was echter wat saai, en er gebeurde ook weinig op het podium. Ik hoorde andere geluiden van bezoekers, dus het zal wel aan mij liggen. Hierna was het weer even dj -en geblazen, voordat Havelaar nog een mopje electrogeluiden bracht. De afsluitende band was We vs. Death. Wat een strakke bandje is dit. Zonder zang, maar met trompet, werd hun uitgesponnen werk tentoongesteld. Leuk. Hierna mocht ik onverwacht door blijven draaien tot iets van kwart over 2, waarna de meer op dance gerichte dj’s het overnamen. De sluitingstijd van vijf uur heb ik echter niet meer gehaald.

Gisteren (zaterdag) was er een Popscene -avond. Oorspronkelijk zou dit tot 5 uur duren, maar doordat er iets mis was gegaan met de nachtvergunning moest het 2 uur ophouden. Het was echter wel redelijk druk. Er stonden twee bands op het programma: Thom Revolver (foto (c) Nicole) en Sad-o-sky. De bands hadden zelf nog een voorafje en een toetje meegenomen. Het bleek een vreemde avond te zijn met een vette knipoog. Muzikaal won Thom Revolver wat mij betreft. Wat een energieke, opzwepende en toch sterke liedjes. Dit terwijl het helemaal niet het soort muziek is dat ik doorgaans leuk vind. Het is een soort van Gavin Friday meets Duran Duran meets das Pop. De verkleedpartijen waren eigenlijk niet eens nodig. Ze leiden alleen maar af. Sad-o-sky speelde best aardig, veel ontspannender dan in Ekko onlangs, maar hun liedjes blijven net iets minder hangen. Het toetje was een hele foute fascistoide agressieve act. Het was een bijzondere avond die iemand niet snel zal vergeten. Ik in ieder geval niet.

Meer info en foto’s bij Nicole. En waarschijnlijk ook wel bij Dubbel Mono.

8 Responses to “Twee avonden in Bosch”

  1. Nicole Says:

    Ja, twee fantastische avonden.

    Ik ben er nog steeds vol van, en dan vooral van het Thom Revolver optreden.

  2. Ewie Says:

    ja, dat was echt een geweldig optreden. Heb zelfs een e.p. van ze gekocht. Kun je nagaan ….

  3. thom r Says:

    zank you, we love ye

    x
    t

  4. Ewie Says:

    You’re welcome!

  5. Storm Says:

    Hmmm heb ik dan toch een verkeerde keuze gemaakt om naar Utrecht (lees: Lawn + Sophia) te gaan? Daar was ik na 3 nummertjes gedreutel van Propper-Sheppard wel bang voor, gelukkig revancheerde hij zich daarna ferm en sloot af met een KNAL!
    Lawn deed het overigens ook goed, maar daar ben ik niet anders van gewend.

  6. ted Says:

    en jezus, die danser van neuromancer, zelden zag ik zoiets gaafs

  7. Ewie Says:

    Ik neem aan dat je die jongen bedoeld die in het begin danste. Hij zweepte de boel erg op. Het was echt een gave avond.

  8. Storm Says:

    Ja jongens en meisjes NU WEET IK HET WEL

    grmbl ;-)