Snacks en Berlijn

{{customsix}}Terug uit het mooie Berlijn in Duitsland. Indrukwekkende stad, en ook smakelijk, gezien de vele Döner Kebab-zaakjes daar. Overal was Kebab, op de straat in houte huisjes, in de oude DDR-betonflats en in de gietijzeren kiosken op de stations van de S-bahn. Voor 2 euro maakten ze de heerlijke dubbelgevouwen turkse broden met fijngesneden sla, groenten, kebabvlees en knoflooksaus. Drie dagen heb ik niks anders gedaan dan Kebab eten.

En toen kwam ik terug in Nijmegen. En nog steeds was mijn honger niet gestild en had ik weer behoefte aan Döner. Ook in Nijmegen zijn er veel friettenten die zeggen Döner te serveren, dus met volle moed ging ik naar cafetaria ‘Family’. Dat ze Döner hadden stond op de gevel, maar binnen was van de beroemde spies met vlees niks te bekennen, en ook op de prijslijst stond geen Döner. Maar na navraag bleek toch dat ze het hadden. Ik wachte af en nam het mooie aluminium mee naar huis, vol verwachting naar die snack.

Het bleek echter een groot fiasco. Het brood was niet geroosterd, en was zo slap als bordkarton en scheurde al na één hap. De sla was niet meer dan afgescheurde bladen van een slakrop. Het vlees was bijna zwart en niet klein en sliertig maar dik en groot. En nog erger was dat de knoflooksaus er niet in zat maar dat ik een lullig mayonaisebakje met knoflooksaus meekreeg die ik er zelf behoorde op te doen.

Ik ga terug naar Berlijn. En ik ontvoer een Dönerzaak.

Comments are closed.