LPG Merleyn 9 juni 2004

lpgdisc (12k image)

Het was me afgeraden door een trouwe lezer om naar de gitaarpopband LPG in Merleyn te gaan kijken. Ik kon me echter niet voorstellen dat deze nieuwe Excelsior -band zo erg was. Het bezoekersaantal was op deze warme woensdagavond laag, maar LPG wilde wel. Ze (5 man sterk) hadden er tenslotte vier uur over gedaan om vanuut Groningen naar Nijmegen af te dalen. Het begon allemaal wat rommelig, en weinig spannend. Net alsof de nummers nog niet af waren. De snaar die brak was echter het keerpunt. De band kwam los, de nummers werden leuker. Fijne koortjes, hoog, laag, orgeltje en in heftigheid groeiende nummers maakten het uiteindelijk dat het wel de moeite waard was. Er mag nog wel wat gesleuteld worden, voordat er een echt album uit gaat komen. Nu kan het publiek thuis slechts genieten van een mp3 die op diskette te koop was. Ik heb nummer 16 van de 100. Mocht LPG ooit groot worden dan ben ik binnen, dat betwijfel ik echter wel weer. Echt een eigenwijze band voor een eigenwijs publiek.

5 Responses to “LPG Merleyn 9 juni 2004”

  1. Martijn Says:

    Tssk.. Nicole moet niet zo zeuren :)

  2. Ewie Says:

    Valt verder wel mee hoor. :-) Leuk om je ook weer eens te zien trouwens.

  3. Nicole Says:

    Ik heb LPG tijdens het 3v12/Groningen feestje gezien en vond het niet echt wat. Dat heeft meer met smaak te maken. Ik had me ook heel wat anders bij deze band voorgesteld.

  4. Ewie Says:

    Tja, smaken verschillen. :-)

  5. Hielke Says:

    Persoonlijk vind ik het elke keer aardig om te zien. Een MP3 uitbrengen op diskette lijkt me een statement dat bij het eigenwijze karakter (overigens tot op het irritante af) van de band past: erg lo-fi en dus erg leuk :o). Interessanter dan het gros van de bands op Excelsior, me dunkt. Ik schaar me daarmee recht achter Vido.