Br. Danielson & Will Johnson @ Burgerweeshuis Deventer 17-12-2004


danielsonjohnsonthumb (15k image)

Br. Danielson & Will Johnson @ Burgerweeshuis Deventer 17-12-2004

Iets over negenen kwam ik bij het Burgerweeshuis in Deventer aan. Het concert waar ik voor kwam zou in het cafe zijn. Vreemd, dat een van mijn helden (Will Johnson) daar optrad. Moest dit echt niet in de grote zaal zijn? En het was nog gratis ook. Vreemd.

Bij aankomst bleek het cafe juist te zijn, want door de ramen stond de fruitboom van Brother Danielson al klaar. Ik liep naar binnen. Ik hoefde inderdaad geen entree te betalen. Links in een hoek stond de boom met rondom allerlei apparatuur. Hiervoor zaten de helden aan tafel te eten. Stel je voor, Will Johnson aan het eten. Hij blijkt een mens te zijn, ongelooflijk.

Na een soundcheck begon het concert later dan aangekondigd. Brother Danielson trok zijn boom aan, en begon zijn lo-fi gitaarliedjes te zingen. Hierbij ondersteunt door een trommelheld Will Johnson. Brother deed er alles aan om het publiek te betrekken. Er moest gezongen, geklapt en weet ik wat niet meer gedaan worden. Hij zong, maar zijn hoge stem sloeg maar beperkt aan. Mensen die binnenkwamen waren meestal snel weer weg. Het cafe-publiek werd rumoerig.

Dan Will Johnson zelf. Hij deed zijn ding met behulp van twee gitaren en zijn stem. Er kwam veel werk voorbij van zijn laatste – en geweldige – album “Vultures Await.” Het publiek was meer geboeid dan door de man met de boom. Will deed zijn ding geraffineerd, maar gelukkig niet te netjes. Eigenlijk had ik het gevoel bij iets unieks te zijn. Will in een cafe. Het zou niet mogen. Een toegift zat er niet in, maar wat is mijn held goed. Bij vetrek nog een tour only cd-tje gescoord, en Will bedankt voor het moois. Hij gaf me een hand en begreep dat hij volgend voorjaar weer terugkomt met waarschijnlijk South San Gabriel. Hij gaf mij een hand. Ja, hij gaf mij een hand. Je begrijpt dat deze voorlopig niet meer gewassen wordt. En wil je hem en de man met de boom nog zien dan kan dit zondag in de Patronaat in Haarlem en maandag in Ekko te Utrecht.

2 Responses to “Br. Danielson & Will Johnson @ Burgerweeshuis Deventer 17-12-2004”

  1. mieze Says:

    boom????
    heb je geen fotoos van de boom? ik ben erg benieuwd naar de boom eigenlijk :)

  2. Ewie Says:

    Ja, maar die foto’s zijn niet erg gelukt. Zal even met de fotograaf overleggen. ;-)