Recensie Mary Gauthier in Zwolle

{{customtwo}}mary (17k image)

Het was een drukke avond voor de oudere muziekliefhebber. Was er in Arnhem ene \Paul McCartney\, in Hedon te Zwolle was er \Mary Gauthier\. De Amerikaanse singer -songwriter begon hier aan haar nieuwe Europese tour in Hedon.
Voordat het zover was mocht eerst Kid V zijn kunsten laten zien. De Nederlandse singer -songwriter stond het afgelopen jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland bij de hoe kan het ook anders singer-songwriters. \Kid V\ heeft het echter allemaal net niet: zijn naam, de songs, zijn stem, het gitaarspel en zijn performance. Hij is een slechte kopie van \Damien Rice\ meets een akoestische \Leonard Cohen\ meets \Chris de Burgh\ zonder orkest. Hij wil met een band op gaan treden. Sorry, maar ik ben er niet nieuwsgierig naar.
Nee, neem dan Mary Gauthier. Muzikaal is het zogenaamde alt.kuntry. Ze bespeelt het publiek prachtig met mooie levensechte anekdotes, een genietende blik, prachtige teksten en originele songs. Ze begeleidt haarzelf op gitaar. Na 1 uur en een kwartier sluit ze af met een song van \Woody Guthry\. Wat was dit weer ongelooflijk mooi. Voor de grap gaf ze aan ook met band op te willen treden. Kijk, daar zit ik nu wel op te wachten.
Om even op het begin terug te komen. De oudjes waren er, de jongeren lieten het afweten. De zaal was dan ook matig gevuld. Verder zijn 50 -plussers ook niet meer wat ze geweest zijn. Moet iemand nou echt alternatief gekleed met piratenlook en vooral met heel veel alcohol achter de kiezen naar Mary? Een poging om het concert te verpesten lukte aardig door storend gedrag. Volgende keer dus graag wat meer jongeren in de zaal. \Mary Gauthier\ was echter weer ok.

2 Responses to “Recensie Mary Gauthier in Zwolle”

  1. Storm Says:

    Volgens mij zakte de gemiddelde leeftijd door de aanwezigheid van mij met 1.5 jaar ;-)

  2. Ewie Says:

    Haha, goeie mijnheer Storm. :-)