Gorilla doet het goed op de beurs

{{customfive}}Ergens in je achterhoofd weet je het natuurlijk al lang, maar nu is het ook echt bewezen: Gorilla’s maken meer winst met de beurs dan beurshandelaren.

Waar het in het kort op neerkwam is dat een gorilla zelf zijn aandelen koos(dmv van bananen met de fondslabels) , die het afgelopen jaar het 15% beter deden dan de AEX-index. Kort voor de beurskrach verkocht de aap de aandelen Numico, Geotronics en Aegon, die snel daarna in waarde kelderden.

Op zich is dit een logisch verhaal: mensen zijn vaak veel te emotioneel in het verkopen en kopen van aandelen, en hun eigen gevoelens over aandelen (“ik weet het, dit aandeel heeft slecht gepresteerd, maar ik voel dat het gaat stijgen”) zijn vaak misleidend. Mensen die werken met computerprogramma’s die niet op gevoelens, maar op harde feiten rekenen, zijn vaak een stuk sneller rijk dan hun collega’s die het doen met hun ‘gevoel’. En nu zijn er niet eens meer dure computers nodig voor die klus: geef een groep gorilla’s wat bananen, en klaar is kees! Wellicht kan het ook met andere (zoog)dieren, zodat we met een toekomstige MKZ-crisis niet meer de dieren hoeven af te slachten, maar ze gewoon kunnen gaan werken voor een beurskantoor. De ideale oplossing voor zowel de slechte economie, als de naderende vergrijzing!

Comments are closed.