John Peel

johnpeel (10k image)

De legendarische BBC-diskjockey John Peel is op een vakantie in Peru onverwacht overleden aan een hartaanval. Hij werd 65 jaar.

John Peel is vooral bekend geworden door de grote interesse die hij toonde voor muziek van nieuwe bandjes. Voordat het bekende stromingen werden draaide hij al punk, reggae en hiphop. Bandjes als the Undertones, White Stripes, Strokes en Blur hebben veel aan hem te danken omdat hij hun muziek draaide. Ook de sessies die (onbekende) bandjes bij hem hadden, onder de naam ‘Peel Sessions’ zijn vaak legendarische momentopnames van muzikanten geworden. Dat hij nog steeds, na 37 trouwe dienst voor BBC Radio 1, nieuwe muziek wilde horen, nieuwe bandjes wilde stimuleren om hogerop te komen en nieuwe ontwikkelingen snel signaleerde maakt helaas maar al te duidelijk wat voor een geweldig persoon we nu moeten gaan missen.

De BBC heeft een online condoleanceregister geopend.

One Response to “John Peel”

  1. Ewie Says:

    Ik ben er stil van. In mijn puberteit luisterde ik naar zijn uitzendingen bij de VPRO. Nadat deze samenwerking beeindigd was hield het op. Ik kon geen BBC en dus ook geen John Peel ontvangen. Zijn bekende stemgeluid dook met beeld weer op bij het jaarlijkse Glastonbury. John bedankt voor de mooie herinneringen.