Tijdgebrek en video

{{customtwo}}kenny (7k image)

**Tijdgebrek**, ik heb er wel eens last van. Zo lag er een hele stapel videobanden met films om nog te bekijken. Afgelopen dagen wel twee films weggewerkt.
Allereerst was het briljante **South Parc** (1999) aan de beurt. Je weet wel van die tv –serie. De tekenfilm is geweldig. Ik heb nog nooit zoveel scheldwoorden in korte tijd gehoord. Het opvoeren van een oorlog tussen Canada en de Verenigde Staten wordt met een knipoog naar de werkelijkheid gedaan. Het is nu meteen duidelijk waar \Saddam Husein\ al die tijd was. Een film om nog eens te bekijken. Dit zeg ik niet zo gauw.
Hierna was **In the name of the father** (1993) aan de beurt. Het is het verhaal achter de \Guildford four\. Onschuldige gevangenen in de strijd tussen de I.R.A. en de Engelsen. De vrijlating kan ik me herinneren. Tijdens de aanslag in Guildford was ik nog te jong. Prachtfilm over een oorlog met zoveel zinloze slachtoffers aan beide kanten. Hierna kijk ik toch wel iets anders aan tegen onze Westerse democratie. Erg knap dat een film dit kan bereiken. Beide films zijn dus aanraders als ze nog eens ergens voorbij komen, of misschien dat je ze kunt huren in de videotheek.

Comments are closed.