Eurosonic2

{{customtwo}}Eurosonic 2003 (de vrijdag in ieder geval) was een groots succes. Zoals reeds verwacht heb ik mij zeer lopen vermaken. Hieronder een klein overzicht van de bands die ik gezien heb.

Bettie Serveert: zoals verwacht was het optreden van Bettie een groot succes. Er werden voornamelijk nieuwe nummers gespeeld, waarschijnlijk van de nieuwe CD die er aan zit te komen. Dat wordt binnenkort dus weer zoeken bij de CD winkel. Vooral het openingsnummer “jig-saw puzzle” (?) klonk heel erg goed.

The Project: deze friese popgroep noemt zichzelf “a noisepop band with an own identity and sound.” Noisy was het af en toe, maar niet minder mooi. Toen ik het café binnen kwam waar het optreden net begonnen was kwam als eerste Lisa Germano in mij op. Een ogenblik later gingen de gitaren los en was dit beeld weer verdwenen. Het was duidelijk dat deze band nog onwennig was, maar goed klinken deed het zeker.

Coem: deze Belgische formatie had er zin in en dat was goed te merken. Ze spelen heerlijke nummers die je raken. Gitaren spelen de hoofdrol en begeleiden samen met vreemde geluidseffecten de rauwe stem van de zanger, die in sommige nummers meer vertelt dan zingt.

Red Zebra: Om ook eens wat anders te beluisteren hebben we een bezoek gebracht aan de punkgroep Red Zebra. Behalve dat de muziek goed in elkaar zat (en dat voor punk) waren de teksten wat het optreden tot een groot succes maakten (met als hoogtepunt “fuck the world but fuck me first”).

Slut: Dan toch nog een negatieve noot in mijn Eurosonic verslag. Slut begon goed, klonk goed, maar begon naar mijn smaak heel erg snel te vervelen

Dionysos: De Franse Dionysos was een waardige afsluiter van mijn Eurosonic vrijdag. Het was een zeer energiek optreden en de hele zaal ging plat. Daarnaast is gebleken dat je viool spelend kunt headbangen…

One Response to “Eurosonic2”

  1. Hay Says:

    Leuk om te lezen dat je het leuk hebt gevonden :)