Recensie The Yearlings, Jason Ringenberg & the Seatsniffers

{{customtwo}}
yearlings (35k image)

Het Wilde Westen is in ons land op tournee in de persoon van \Jason Ringenberg\. Het matiggevulde Burgerweeshuis Deventer stond op een druilerige vrijdagavond in mei op het programma. Het voorprogramma was echter het eigenlijke doel. The Yearlings hebben er heel wat voor over om fans te krijgen. Als je dan op de gastenlijst gezet wordt dan moet je natuurlijk wel om (dank Leon!). De zes heren maken zogeheten alt.kuntry, maar dan wel een beetje in een populaire vorm. Er werd naar eigen zeggen veel nieuw werk gespeeld dat goed overkwam. Het spelplezier en de geslaagde uitvoeringen maakten de bandleden zichtbaar gelukkig. Het wisselen van de vele gitaren maakt indruk. Hoeveel zouden ze er thuis nog hebben? Kortom \The Yearlings\ zijn een leuke Nederlandse band die ik iedereen aan kan raden. Kritiek is er vaak op de zang. Deze is inderdaad niet echt heel opvallend, maar dat wordt muzikaal wel weer goedgemaakt. Maar wat wil je ook als je iemand als \Rene van Barneveld\ in je gelederen hebt . Het enige wat ik zou veranderen zijn de ongelooflijk tenenkrommende anekdotes tussen de nummers door. Daar worden cowboys niet blij van. Gelukkig toch nog een puntje van kritiek van deze omgekochte recensent. Hierna betreedt Jason Ringenberg het podium, uiteraard met zijn beroemde cowboyhoed. De kans zat er in dat hij vergane glorie was. Zijn hoogtijdagen lagen immers in de jaren’80, waar hij zelfs Pinkpop wist te halen. Jason, de cowpunker, begint solo, zichzelf begeleidendt op gitaar. De nummers slaan aan. Hij weet zelfs het Burgerweeshuis even stil te krijgen. Hierna volgen er een paar prachtige nummers samen met \Rene van Barneveld\ op zijn pedal steelgitaar. Hierna komen the Belgische Seatsniffers de boel wat ondersteunen en opvrolijken. Het dak gaat er langzaam af, maar Jason trekt zich even terug. Er is dus leven zonder zijn \Scorchers\. Waarschijnlijk is hierna het dak er nog echt afgegaan, maar ik zal het niet weten. Ik moet een trein halen. Volgende keer toch maar op mijn paard \Jolly Jumper\ naar het Wilde Westen.
The Yearlings kun je nog zien op de diverse data die op de bovenstaande afbeelding staan. Jason is ook nog even op tour in ons kikkerlandje:
3 mei 2003 R&B Night Gronigen, Holland
4 mei 2003 O13 Tilburg, Holland
7 mei 2003 The Paradiso Amsterdam, Holland
8 mei 2003 Doomroosje Nijmegen, Holland
9 mei 2003 Herman’s Barn Enschede, Holland
10 mei 2003 Take a Walk Sittard, Holland
11 mei 2003 De Warande Turnhout, Belgium
14 mei 2003 Tom Tom Heythuysen, Holland
15 mei 2003 Manifesto Hoorn, Holland

One Response to “Recensie The Yearlings, Jason Ringenberg & the Seatsniffers”

  1. Teaareatwhy Says:

    Zal ik nou es vertellen waar ik een bloedhekel aan heb, aan mensen die over Holland praten in plaats van Nederland en het dan nog een kikkerlandje noemen ook. Maar verder klinkt het wel positief, misschien ga ik wel op 15 mei naar Manifesto.