Dizzee!

{{customtwo}}boy-in-da-corner (9k image)

Eindelijk is het zover, het debuutalbum van Dizzee Rascal is uit. Ik heb het al eens eerder over ‘m gehad hier op Gé, over zijn geweldige nummer I Luv U, wat al meer dan twee jaar uit is en Dizzee opnam op z’n 16de. Maar goed, nu is er dus een heel album uit, genaamd ‘Boy In Da Corner’. Ja, ik weet dat het als vieze gangsta-rap klinkt, en dat is ook wel een beetje zo (Dizzee schijnt gister te zijn neergestoken, en licht gewond te zijn geraakt), maar het album is een geniale afspiegeling van het leven in de Oost-Londense criminele wijken. Ik draai de cd nu al meer dan drie dagen non-stop. Geloof je me niet? Lees de recensie op Pitchfork of de recensie op Tiny Mix Tapes. Alhoewel bij die laatste de recensent je mischien een beetje bekend voorkomt.

2 Responses to “Dizzee!”

  1. Ewie Says:

    Uit:
    http://www.kindamuzik.net/features/article.shtml?id=3531

    Van een andere orde is mijn Dizzee Rascal-frustratie. In Engeland ligt Boy In Da Corner op 21 juli in de winkel maar platenmaatschappij V2 wil “eerst de reacties afwachten” alvorens een releasedatum vast te stellen. Ondertussen raakt mijn goeroe Simon Reynolds er niet over uitgepraat, heeft iedereen op I Love Music het er over en zegt Jockey Slut het ook: plaat van het jaar! Deze keer heb ik ruim van te voren een prima kopie gedownload.

  2. Hay Says:

    Zo hoort het, gewoon downloaden als ze niet willen releasen. Ik denk dat ik maar eens me creditcard ga trekken en ‘m bij amazon.co.uk bestel..