iPodLinux

ipodlinux (9k image)

Nou ben ik helemaal geen geek ofzo, maar toen ik hoorde dat je tegenwoorig ook Linux op je iPod kan draaien wilde ik daar toch wel wat meer van weten. En wat bleek: op iPodLinux.org was een makkelijke handleiding en introductie te vinden voor deze ‘tweak’. Installatie bleek een makkie en binnen vijf minuten verscheen de Linux-pinguin Tux op m’n iPod scherm en kon ik eens kijken wat iPodLinux allemaal te bieden heeft. Dat bleek toch een beetje tegen te vallen: de MP3-weergave werkte, maar allemaal een stuk houteriger dan de standaard Apple-interface, en Pong en Tetris op je iPod spelen is leuk (zie afbeelding) maar gaat na een tijdje toch ook een beetje vervelen.

Is er dan niks echt leuks te melden over iPodLinux? Jawel, namelijk dat je ook er opnames mee kan maken. Normaal kan dat alleen als je een speciale accesoire van 40 euro koopt, maar met iPodLinux kan het gewoon zo, en heel eenvoudig. Zelfs met je koptelefoon als microofontje maak je hele aardige opnames. en dat zelfs op een hogere kwaliteit als de opnames die je maakt met zo’n accesoire! Één (echt) goede reden dus om iPodLinux te installeren.

En natuurlijk het feit dat er plannen zijn om DOOM over te zetten…

3 Responses to “iPodLinux”

  1. George Says:

    Tsja. Met die microfoon die je er bij moet kopen kun je natuurlijk ook gewoon met je standaard iPod opnames maken…. Geen Linux voor nodig.

  2. Hay Says:

    Nee, maar die heb je dus niet nodig. Met een microfoon die je nog hebt liggen (en zelfs met de oordopjes) kun je ook opnames maken.

  3. George Says:

    Ah! Oke!