The Frog – Be kind to animals, kiss a frog

{{customseven}}
frog (12k image)

Zoals beloofd gaat Gé voor u pareltjes uit het verleden afstoffen. Ik begin met een album van een Nederlandse band dat zo goed als niet te krijgen is. Ik was dan ook erg blij deze onlangs op een beurs te vinden. Het betreft een album van de Rotterdamse formatie \The Frog\. Achter deze band zaten voornamelijk \Rickey Hoogendorp\ en \Age Kat\. 1982 was voor mij niet het jaar van \The Frog\. Deze liefde kwam later via een band genaamd: \Rick Devito\ oftewel een van de mensen achter \The Frog\: Rickey Hoogendorp. Ik kende latere albums van \The Frog\, zoals Capricorn en Document. Nu ik echter \Be kind to animals, kiss a frog\ te pakken heb gekregen zijn deze wel een beetje overbodg geworden. Op cd is het album helaas nooit verschenen. Echter na wat geknutsel heeft u eigen Gé er wel een cd van gebrand. \The Frog\ maakt een heerlijk soort funk met hier en daar rockelementen en een aantal ballads. Mocht u het album tegenkomen dan zou ik het niet laten liggen. Het is natuurlijk een prachttitel voor deze kikkerband die voornamelijk de lovesong als specialiteit heeft genomen. \The Frog – Be kind to animals, kiss a frog\, een echte Gé -klassieker.

2 Responses to “The Frog – Be kind to animals, kiss a frog”

  1. Ramon Says:

    Probeer Muziekweb (www.muziekweb.nl) eens voor het vinden van je oude pareltjes. Het is een landelijke cd- en lp-uitleen.
    Ik heb The Frog even opgezocht en meteen kwamen er twee lp’s naar voren: de door jou genoemde en daarnaast een lp genaamd Document!

  2. Ewie Says:

    Dank voor de tip. Liever heb ik natuurlijk de originele lp. Het is geweldig om iets te vinden waar je lang naar gezocht hebt. Ik stond bijna te juichen voor de stand.