Geweren vs. Grokster

gunsvsgrokster (17k image)
Een sterke observatie van RadicalRuss op DailyKos.com:

Na de overwinning van de filmindustrie op Grokster was de uitleg van de rechter duidelijk:

“Een persoon of bedrijf dat een product ontwerpt waarmee moedwillig copyright kan worden geschonden is aansprakelijk voor de acties van de gebruikers van dat product.”

Vandaag heeft de Amerikaanse Senaat een wet aangenomen om makers van geweren te beschermen tegen aanklachten van gebruikers die slachtoffer zijn geworden van hun producten. In de uitleg van de woordvoerder van president Bush:

“De president is ervan overtuigd dat de makers van een legaal product niet aansprakelijk zijn voor de eventuele criminele activiteiten waar de kopers het voor gebruiken”

U ziet hoe het tegenwoordig zit in Amerika: als je een product maakt om (legale) bestanden mee uit te wisselen ben je aansprakelijk, als je geweren produceert waar mensen mee vermoord worden niet.

Update
Nog een bericht in dezelfde categorie: volgens een onderzoeksbureau kopen mensen die muziek illegaal downloaden vier keer zo veel muziek als mensen die geen gebruik maken van P2P-programma’s. Ze spenderen rond de 8 euro per maand aan muziek, tegenover 2 euro voor niet-downloaders.

Comments are closed.